Asunto lohja homoseksuaaliseen kypsää naista

   Homo anal sex

Suomalaiselle lavatanssijalle on tyypillistä, että polvia pitää notkutella kaikissa tansseissa samoin kuin humpassa. Se tarkoittaa sitten sitä, että varsinkin lattareista tulee varsin omaperäisiä. Voisin kärjistää, etteivät aidot latinot helposti pystyisi näkemisen perusteella esimerkiksi cha-chan tanssijoita tämän tanssilajin tanssijoiksi tunnistaa sen verran hulppeaa yleensä tuo humppaaminen on. Samalla se tarkoittaa sitä, että orkesterit ovat alkaneet soittaan humppaavasti lattareita.

En tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia, kallistuisin huonon puolelle. Mutta menepä kirjoittamaan tanssinetissä, että erityissuosittu tanssiorkesteri soittaa lattarit päin mäntyä, niin juttu auttamatta roskataan ja ehkä syystäkin.

Kaupallisuus Tanssinetti on kaupallinen sivusto eli sen rahoitus hoidetaan keräämällä tanssien järjestäjiltä ja orkestereilla ilmoitusmaksua. Jos haluaa nimen soittajalistalle tai paikan kalenteriin, niin pitä pulittaa tietty summa. Jos esimerkiksi nimiä olisi kpl orkesterit ja tanssipaikat yhteensä ja keskihinta ilman alv: Tämän kaupallisuuden vuoksi ylläpitäjän on oltava erittäin tarkkana, ettei ainakaan muodollisesti maksajia aseteta toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan esimerkiksi antamalla kirjoittajille ilmaista mainostilaa puffien muodossa.

Jäin erityisesti miettimään, miksi sinne tämä orkesteri oli vetänyt niin paljon tuttuja tanssijoita. Tulin taas kerran vakuuttuneeksi siitä, että eri ihmisillä on erilainen kuva hyvästä tanssimusiikista.

Meitä monia ilmeisesti MMto: Tanssija voi hyvin kuvitella, että musiikki vahvistaa ja avaa kuunteluprosessissa hermoyhteyksiä sekä motorisia prosesseja. Musiikkiin on mukavampi tanssia kuin ilman sitä ja kääntäen, kun tulee sopivaa musiikkia jalka alkaa väpättään. Kun orkesteri lähettää ilmoille musiikkia, tanssija odottaa niiden olevan tietynlaisia ja vertailee näitä soitettuja ja odottamiaan säveliä keskenään. Hyvä orkesteri on monen mielestä sellainen, jonka soittamat sävelet ja melodiat yhtyvät kuulijan odotuksiin.

Musiikkiterapia ilmeisesti pohjautuu tämäntyyppiselle ajattelulle. Rakkaudessa on mukana paljon tiedettä ja tutkijoilla paljon ajatuksia ja johtolankoja rakkauden alkuperästä ja luonteesta. Nykyinen teknologia antaa mahdollisuuden kurkistaa, miten rakastuneen eri aivoalueet toimivat ja mitä biokemiallisia muutoksia esiintyy verrattuna sellaiseen, joka ei ole rakastunut. Rakastuessamme tulemme hiukan hulluiksi. Aivokuvauksissa romanttinen rakkaus näkyy lähes samanlaisena kuin olisimme hiukan hulluja samaan tapaan kuin ihmiset, jotka kärsivät pakkomielteistä.

Tutkimusten mukaan kiihkeä ensirakastuminen aiheuttaa serotoniinin laskua ja aivojen mielihyvää käsitteleville alueille tulvii dopamiinia samaan tapaan kuin käytettäessä huumeita. Se luo mieleemme voimakkaita sidoksia mielihyvän ja haluamamme kohteen välille. Tietyt hormonit, kuten oksitosiini ja vasopresiini , näyttävät olevan ratkaisevassa asemassa pitkäaikaisten suhteiden syntymisessä ja niiden ylläpitämisessä.

Kun useita vuosia parisuhteessa olevalle näytetään vastapuolen valokuvaa, niin näihin hormoneihin liittyvä aivotoiminta kiihtyy merkittävästi. Aivokuvausten perusteella voidaan vahvistaa väittämä, että 'rakkaus on sokea'. Sen lisäksi, että rakastuneella mielihyvän aivoalueet kylpevät dopamiinissa, negatiivisten tunteiden ja kriittisen arvioinnin alueet ovat täysin sammuksissa.

Tuoksu on rakastumisessa tärkeä tekijä. Ihminen tuntee vetovoimaa sellaiseen osapuoleen, jolla on itseensä nähden erilainen immuunimolekyylien järjestelmä MHC- molekyylit. Tällä on tärkeä merkitys jälkeläisten immuunijärjestelmän muodostumiseksi sellaiseksi, että tulevat jälkeläiset olisivat mahdollisimman elinkelpoisia. Seksi vähentää stressiä sekä luo mielihyvän ja nautinnon tunnetta.

Tämä johtuu endorfiineista , joita josku myös onnellisuushormoneiksi nimitetään, vaikka itse asiassa ne ovat aivojen tuottamia opioideja , jotka saavat hurmoksen, hyvänolon tai uneliaisuuden kaltaisen tunnetilan.

Eräs amerikkalainen tutkimus, johon osallistui 90 ihmistä, antoi vahvaa näyttöä sille, että endorfiinit ja oksitosiinit vahvistavat kehomme puolustuskykyä. Seksin seurauksena vapautuu myös typpimonoksidia, jolla on monia vaikutuksia orgaanisiin toimintoihin. Muun muassa se lisää sukupuolielinten verenkiertoa, mikä miehillä estää eturauhassairauksien syntyä. Rakastuneen sydän sykkii nopeammin. Tässä on kyseessä sama mekanismi kuin pelästymisessä: Kun aivoihimme tulee viesti uhan läsnäolosta, kuten myös on laita rakkautemme kohteen ilmestymisestä paikalle, kehossa syntyy ketjureaktio, joka virittää huomiokykymme ja reaktionopeutemme huippuunsa.

Vireystilaa säätelevä väliaivojen hypotalamus saa hälytyksen ja siitä seuraa stressihormonien välitöntä erittymistä ja samaan aikaan tietyt hermot vievät viestin sydämelle, että sen on oltava varautuneena kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Suudellessamme 30 kasvolihastamme joutuu tekemään töitä saaden fyysistä harjoitusta, mutta samalla itsetuntomme ja verenkiertomme kasvaa. Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paljon suutelevat ihmiset elävät pidempään ja potevat vähemmän sydänsairauksia.

Tämä saattaa johtua siitä, että suutelemisen ansiosta erittyy erilaisia hormoneja, joilla on särkylääkkeiden tapaisia vaikutuksia ja ne vahvistavat kehon puolustusmekanismeja. Suurin niistä on rakkaus    Elämäni valssi    5. Eräässä pöydässä istui neljän hengen seurue, joista toinen daameista istui pyörätuolissa.

Seurailivat toisten tanssimista ja hissukseen maistelivat talon antimia. Tuli hidas valssi, jonka pyöreisiin lähdimme. Tämä pyörätuolissa oleva daami nousi hyvin varovaisesti ellei peräti heiveröisesti ylös ja alkoi huojua valssin tahdissa niin kuin leppeä tuuli huojuttaa vahvaa tammea. Pysähdyimme ja jäimme muiden mukana seuraamaan tanssiesitystä, jota soittaja vielä hiukan pidensi.

Se oli sykähdyttävä esitys. Tämä daami pani tanssiinsa kaikkensa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Suurempia aplodeja ja halauksia en ole koskaan nähnyt tanssipaikalla. Se avasi ainakin minun silmiäni sille, mitä tavallinen lavatanssi ja lavatanssimusiikki voivat ihmiselle merkitä.

Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, että tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita sekä lisäksi parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää oksitosiinihormoonin tasoa synnyttää hyvää oloa , parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.

Saanko kysyä mitä se sellainen kotiristi merkitsee, kun ei ole tuttu sana minulle? Anteeksi epäselvyyteni - se on synnynnästä. Tarkoitin 'iltojeni iloa', 'elämäni sulostuttajaa', 'miehen kylkiluuta' jne. Tarkoitin siis häntä, joka yli 40 vuotta sitten kääntyi onolatrian uskoon eikä ole vieläkään uskossaan horjunut tai siitä luopunut - luulen. Se onnistu vain jatkuvan harjoituksen kautta. Lisäksi aktiviteettien tulee olla sellaisia, että niistä voi samalla nauttia.

Lavatanssissa joutuu miellyttävän musiikin tahdissa koko ajan ottamaan tiettyjä askelkuvioita ja tekemään nopeita päätöksiä sekä vikkeliä pyörähdyksiä ja suunnanvaihtoja. Tämä harjaannuttaa muistia ja parantaa tasapainoa sekä on merkittävästi sosiaalisempaa kuin pelkkä yksitoikkoinen kävely.

Tanssipaikkoja kun on tullut kierreltyä muutoinkin kuin kaukaa, niin siellä tapaa yllättävän paljon vanhoja tuttuja juomaveikkoja. Kun muutaman vuoden on istunut takamuksensa puuduksiin vertaisryhmissä, niin tanssiterapia on kevyempi vaihtoehto elämässä jaksamiseen. Tiedä häntä sitten miten meidän tanssia harrastavien raukkojen käy, kun selitellään aikoinaan Pietarille tekosiamme — 'suo siellä, vetelä täällä', kuten Kekkonen pahojen kielten keksimän jutun mukaan vastasi Tabe Sliorin lähentelyviestiin.

Edellä oleva tuli mieleeni luettuani lehtikirjoituksen kardinaali Cavallari piispallisesta paimenkirjeestä, joka tähän mennessä on kaikkein jyrkin tuomio tangolle. Kirje manaa tangoa tulikivenkatkuisin ilmaisuin maan rakoon. Hän vertaa tangoa moraaliseen kataluuteen ja lisää, että se on inhottavuudessaan ja vastenmielisyydessään kaikkea sitä mitä vain paatunut ihminen voi kuvitella.

Ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat menettäneet kaiken moraalinsa, voivat sitä sietää. Se on nykypäivämme häpeätahra. Se joka sitä harrastaa, tekee syntiä. Hän määräsi kaikkia kirkon paimenia eväämään synninpäästön niiltä, jotka ovat tanssineet tangoa ja jotka eivät pyhästi lupaa olla sitä tekemästä uudestaan vastaisuudessa. Lähde New York Times Joten ei kai tässä ristiriitojen maailmassa voi kuin yhtyä Euripideen sanoihin: Tanssipaikoilla on hyvin usein aluksi tanssinopetusta, joka sisältyy lipun hintaan.

Kun aloittelija tulee ensi kertaa suurin toivein tanssikurssille ja näkee kuinka varttuneemmat tekevät hienoja kuviosarjoja, niin hän mielessään ajattelee, että jos vielä joskus osaisi noin hienosti tanssia. Menee vuosi ja tämä innokas ja osaava tanssija katselee huippuluokan kopteroijia ja huokaa, jospa vielä joskus osaisi tanssia tuolla tavalla. Kolmen vuoden kuluttua tästä tanssija huomaa olevansa huippuosaaja jopa kilpapuolella. Hän näkee kuinka eräs vasta-alkaja tulee tanssipaikalla empien sisään ja ottaa arastellen tanssiotteen ja horjuvat ensi askeleensa.

Tällöin huippuosaaja huokaa ja mielessään sanoo, että jospa vielä osaisi tanssia tuolla intohimolla. Moni daami on kyyneleet silmissä poistunut tanssitunnilta kesken kaiken eikä ole takaisin tullut.

Tämä aikakausi alkaa olla auttamatta taakse jäänyttä elämää. Varmaan olen täysin väärässä, kun minulle on tullut sellainen mielikuva, että mitä korkeammalla on kilpatanssipuolella ollut, kun on aloittanut opettajan uransa, sitä kriittisemmin hän suhtautuu opetettaviinsa. Ehkä hänen omalle kohdalleen sattuneet tiukatkin palautteet matkan varrelta ovat turhina painolasteina. Kuitenkin sanoisin, että nykyään erityisesti nuorempi opettajapolvi suhtautuu äärettömän positiivisesti opetettaviinsa.

Tästä oli hyvänä esimerkkinä tv: Itselläni on ollut hyvä tuuri sen suhteen, että kaikki ne, joiden opetusta olen saanut nauttia, ovat panneet pääpainon tanssin innostuksen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen. Jorma Tulonen, eräs pitkäaikaisemmista opettajistani, on innostanut mm. Eduskunnan tanssikerholaisia lavatanssikulttuurin ymmärtämiseen ja siitä nauttimiseen.

Kirjeen sulle kirjoitan ja kuorehen mä laitan oikein valokuvaniki. Näät mun siinä vasemmalla sontakuorman päällä ja ohjaksissa kelpo Miikin. Minkä tähren lährit sinne Amerikkahan töihin oon mä sitä ajatellut. Emmä ollut tarpeheksi rikkahaasta talosta ja osannut en olla hellu. Metallinen kaulaketju, jonka annoit mulle, putosi ja joutui hukkaan. Tuokkolasta kuoli sitten viimeinenkin mulli ja muuta ei oo sattunutkaan. Kyynelistä kostehista kynttiläni sammuu kamarini akkunalla.

Ekkö sinä voisi sitä sytyttämään tulla sillä rakkautesi valkialla. Mitä ne tuollaasetkin plaattialla tekkee, kyllähän sinne paremmatki tuppii: Kun ne sitten vielä hyppelöövätki kuin isoäiren vanha puolarukki.: Kyllä ne muaki sinne hyppelemähän veis' jos ne tietäis' että mull' on lehmä. Vaan kun eivät tierä, niin ei myöskään vierä, pahaakos sen lehmällisen kerjää. Mä on tullu' suhun ja sä oot tullu' muhun ja pappani pani mut sua meinaamahan.

Jollen mä sua saa, niin voi, voi Herran tähren kyllä se olis' äirellekkin paha. Menin luttihin maata ja jätin oven haata ja orottelin poikia perähäni. Aamulla heräsin ja yksin makasin, voi piru kun mun pisti nenähäni.

Maikki Metsäkedon hyräilystä Ihmiset terapoivat itseään jatkuvasti musiikilla. Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaation ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita.

Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se säätelee primitiivisiä tunteita. Mielimusiikki toimii aivojen rajuna ärsykkeenä, aktivoijana ja virittäjänä.

Musiikkimakuun vaikuttaa merkittävästi se, millaiseen äänimaailmaan ihminen syntyy. Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla. Musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen.

Ei siis ole pakko kuunnella Mozartia. Musiikkikulttuurin näkökulmasta hyvä musiikki on luovaa ja kekseliästä. Yksilön näkökulmasta hyvä musiikki on sitä, mistä hän nauttii. Edellä olevat ajatukset olen poiminut Terhi Hautamäen kirjoituksesta Evita-lehden no. Lavatanssin harrastajana korostaisin vielä enemmän tanssin ja musiikin yhteenkuuluvuutta. Ainakin antiikin kreikassa musiikista, tanssista ja laulusta käytettiin samaa sanaa.

Terpsícore oli sen jumalatar tarkoittaen sanana: Ihminen kaipaa sellaista kulttuuria, jota pääsee itse tekemään. Keskivertosuomalaiselle tanssilava on se näyttämö, jossa itse kukin pääsee tyydyttämään esiintymistarvettaan. Pitää kuitenkin muistaa taiteilijan kultainen nyrkkisääntö, ettei näyttämöllä saa esiintyä. Taiteilija, joka esiintyy ei nouse koskaan suuruuteen. Lavatanssi on vuoropuhelua tanssipartnerin kanssa. Jos siinä yrittää esiintyä muulle tanssiväelle, niin lopputuloksen voi helposti arvata.

Tässä on samoja piirteitä kuin itseään kehuvissa hölösuisissa kavereissa, ei niiden seuraa kaipaa. He kehuvat itseään sellaisella höökillä, ettei toiset ehdi siihen väliin kehua ollenkaan itseään. Eihän siitä sellaisesta mitään tule. Maassa on satoja tuhansia, joiden terveyden ja elämisen tasoa parantaisi ravaaminen lavatansseissa.

Yhteiskunnan ja tiettyjen piirien kannalta on tärkeää, ettei sairauksia maasta hävitetä, vaan että niitä hoidetaan. Näin tietyt tuottoisat liiketoiminnat ja suuri paarialuokka maassa säilyvät. Esimerkiksi tupakointi ja viinajuonti ovat mielisairauksia, tarkemmin sanottuna reaktioita lamaannuttavasta pelosta.

Siksipä ne ovat sodan ja henkilökohtaisen laman oloissa niin suosittuja. Lavatanssi on sylikkäin tapahtuvaa liikettä. Miehen ja naisen välistä vartaloiden avulla tapahtuvaa keskustelua ohjaa lähes synkkä ja ikävöivä musiikki. Se on makeaa surua. Tanssin aikana kaksi toisilleen vierasti tulee yhdeksi.

Kaksi toisilleen vierasta saavat kuvitelmissaan kokea olevansa yksi kokonaisuus. Onko se tämä kaipaus, joka loppujen lopuksi tekee tanssista romanttisen. Vastakkaisen sukupuolen kaipaus ei ole pelkästään seksin puutteesta johtuvaa, vaikka siihen usein liittyy seksistä unelmointia. Kaipaamme sellaista, jonka tajuamme vastakkaiseksi ja jonka kanssa voisimme muodostaa kokonaisuuden.

Kuten kemiassa on opetettu, vastakkaisen varauksen omaavat ionit yhtyvät yhdeksi molekyyliksi. Tekstiä on mukava lukea kuin piru raamattua. Tässä tapauksessa tanssinharrastaja vastaan musiikin kuuntelija. Itselle vieras musiikki voi ärsyttää, jos sitä kuulee taustalla. Musiikki herättää muistoja jopa vahvemmin kuin vanhat valokuvat. Se aktivoi elämäkerrallisen muistin ja käynnistää aivoissa mielen elokuvan. Tutkijat eivät tiedä miksi, ainoastaan miten se tapahtuu.

Musiikki osuu aivojen mantelitumakkeeseen, joka vastaanottaa kaikki aistitietomme ja jonka tehtävänä on tunnereaktioiden muistaminen ja käsittely. Vahva vaikutus on musiikilla, jonka ensikuulemiseen liittyy voimakkaita tunteita, ja muisto haalenee, jos kuulemme kappaleen monta kertaa. Esimerkiksi työpäivän jälkeen pistetään joku itselle sopiva kappale soimaan.

Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaatioon ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita. Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se osuu suoraan aivojen syvimpiin osiin, mielihyväkeskukseen, joka säätelee primitiivisiä tunteita.

Esimerkiksi pareittain soittavien muusikoiden aivosähkökäyrät alkavat yhdenmukaistua heidän soittaessaan. He siis kommunikoivat keskenään tiedostamattaan. Sama koskee todennäköisesti yhteislaulua. Laulaminen puolestaan kehittyy laulamalla. Yhteisön koossa pitämistä ja parinvalintaa on pidetty jopa musiikin perimmäisenä biologisena tarkoituksena.

Siten musikaalisuus on ihmisen luontainen ominaisuus. Toiset kuuntelevat musiikkia vasemmalla toiset oikealla aivopuoliskolla tai sitten molemmilla.

On vaikea todistaa, että erot olisivat synnynnäisiä. Hän pitää samanlaisesta, kunnes kehittää oman makunsa, jolloin musiikista tulee samalla tapa erottua vanhemmista. Jo vastasyntynyt tunnistaa vaistomaisesti musiikkikulttuurinsa tyypilliset sävelasteikot ja vierastaa riitasointuja. Ihminen lukkiutuu jo ennen kouluikää tiettyyn ääniympäristöön, ja aivojen kuulojärjestelmä käsittelee muunlaista musiikkia siitä käsin. Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla tietoisesti, jolloin samalla kuuloalueet saavat jumppaa.

Aivojen mielihyväkeskuksia hellii musiikki, jossa on ihanteellinen yhdistelmä toistoa ja hienovaraista muuntelua sekä yllätyksiä. Siis sopivasti jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Atonaalinen taidemusiikki on suurelle osalle ihmisistä epävireistä möykkää, pelkkiä yllätyksiä ja ilman säännönmukaisuuksia. Musiikki stimuloi aivoja, mutta nykykäsityksen mukaan musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Paholaisen sointu, vähennetty kvintti eli tritonus oli keskiajan kirkkomusiikissa kielletty.

Kyseinen sointu löytyy mm. West Side Storyn Mariasta ja Simpsonien tunnarin alkusävelestä. Sellainen mielikuva jäi, että näissä varhaistansseissa käy lähinnä eläkeläiset eli köpöttelevä väki. Varsinkin pisti silmääni, että miesten keski-ikä oli noin 10 — 20 vuotta naisia korkeampi ja vastaavasti naisten tanssitaito merkittävästi miehiä parempi.

Vain yhden taitavan vanhemman miestanssijan näin koko matkan aikana ja sentään kävimme 25 kertaa milongoissa. Myöhäisiin tangotansseihin nuoriso valuu tuossa puolenyön aikaan ja nujuavat ensin pöydissä juomansa ääressä pari tuntia ennen kuin pääsevät vauhtiin.

Valitettavasti en ollut näkemässä kolmen aikaan aamulla, miten väki vetää tangoa tunteella. Jos ilkeä olisin, niin väittäisin, että tango väestöpohjaan nähden on suhteellisen vähän harrastettu asia tavallisten nuorten keskuudessa. Se ketkä tangoa tanssivat vähän riippuu siitä keneltä kysyy. Buenos Airesin miljoonaiseen porukkaan mahtuu jo melkoinen määrä ammattilaisia, joille aika monelle tarjoutuu työtilaisuuksia tangoshow'n piirissä.

Sain sen käsityksen, että tämän metropolin alueella pyörii kymmenittäin enempi pieniä tangoryhmiä, joten erilaisia tangoesityksiä löytyy joka illalle. Nämä esitykset on tarkoitettu ennen muuta turisteille. Hinnatkin ovat sen mukaiset, ettei paikallisella palkkatasolla joka ilta istuta tangoravintolassa pihvin ääressä ja hihkuta bravoota paikallisille tangovirtuooseille. En laskenut mutta arvaan, että varsinaisia tanssipaikkoja Buenos Airesissa on selkeästi alle , enkä ihmettelisi, vaikka todellinen luku olisi alle Lähes poikkeuksetta elävä musiikki puuttui ja pelkästään melodiatonta, hakkaavaa nuevo tangoa itkunsekaisen miehen äänellä laulettuna kuuli joka paikassa pitkin iltaa.

Vain tangoesityksissä kuuli sellaista tangoa, jota olin tottunut pitämään hyvänä argentiinalaisena tangona. Se vähä mitä näin vanhemman porukan muuta kuin tangoa tanssivan, oli pettymys. Eivät he osaa muita tansseja oikeastaan ollenkaan, mitä nyt paikallisia kansantanhuja. Eipä silti ei siellä myöskään juuri missään muuta soiteta kuin tangoa, milongaa ja tango valssia.

Ai niin otsakkeen aiheesta piti kirjoittaa. Käyttäisin aikani ja rahani yksityisillä tangotunneilla. Opettajia löytyy joka lähtöön. Monelle suomalaiselle tuttu lienee Tango Pasiónista Los Ocampo www. Vaikkapa yhtenä opettajina voisivat olla he. Nyt emme ottaneet heihin yhteyttä, koska arvelimme, etteivät he olisi päästäneet meitä irti ennen kuin lentokentällä, emmekä halunneet olla heille pitkänä riippana.

Kuulin, että facebookissa oli tilaisuutta puitu ja ehkä sen vuoksi varsinkin evästettyä nuorta väkeä oli runsaasti paikalla. Black Box BB on talon eteläpäässä Postitalon suunnalla alakerrassa. Pää- eli narikka-aulasta kävellään miesten wc: Alhaalla on myös vartioimaton narikka. Ensivaikutelmat tilasta eivät minun kohdallani olleet huonot mutta eivät mitenkään loistavatkaan.

Lattia muistutti enempi vesivanerin kääntöpuolta, mikä ei minun tossuilleni ollut mahdoton juttu. Tanssialueen pinta-alaa en laskenut, mutta veikkaisin yli neliön. Vahtimestari avasi ovet kello Ensimmäisen ja viimeisen setin aikana mahtui aika hyvin tanssimaan, mutta keskimmäinen oli vähän ahtaan oloinen.

Väliajoilla väki häädettiin käytävään, koska ilma loppui ja piti saada vahvaa tuuletusta aikaan. Vain yksi pyörtyi hapen puutteeseen ja häntä virvoiteltiin sitten verhon takana. Ei ainakaan sen vuoksi talo voi ylenkatsoa lavatansseja, etteikö sinne tanssijoita löytyisi. Silmääni pisti myös se, että paikalla oli tavattoman paljon sellaista nuorta ja erittäin tanssitaitosta väkeä, jota en ollut tavannut muilla tanssipaikoilla.

Eli potentiaalia alueelta löytyy. Toivotaan, että lavatanssin puolustajia myös Helsingin päättäjistä löytyy, jotta Silmun kaatamisen jälkeen edes vähän tavalliset tallaajat voivat päästä nauttimaan verovaroin maksetusta kulttuurista eikä pelkästään korkeakulttuuri ole etuoikeutetussa asemassa.

Kun vielä ukulella vahvistettu Martti Metsäkedon tanssiorkesteri vastasi soitosta, niin jokainen tietää, että musiikin suhteen on vaikea olla kverulantti. Tiedossani on, että vain yksi lahtelainen mieshenkilö seuralaisensa kanssa salakavalasti livistivät toisen setin jälkeen Wanhan tanssikellariin Sinitaivaan perään.

Lähitanssit Musiikkitalon Black Boxissa pääaulasta alakertaan 8. Musiikkitalon ensimmäisessä paritanssi-illassa esiintyy Martti Metsäkedon tanssiorkesteri. Tapahtuman tarjoaa Suomen Muusikkojen Liitto ry Vapaa pääsy. Tässä on viehättävää se, että Musiikkitalo on ottanut huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet. Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt joutumassa häpeään. Mielenkiintoista orkesterin valinnassa on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns.

Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja 'kauniita kappaleita uudelta levyltään', joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa.

Synnynnäisenä kyynikkona mieleen lirahti ensimmäisenä, että jokin vaikutus tuolla nykyisen kulttuuriministerin nuivuudella korkeakulttuuriin saattaa olla, kun tällaista kansankulttuuria päästetään Musiikkitalon seinien sisälle. Eräs pääkaupungissa ilmestyvä maan suurin päivälehti kirjoittaa tänään Taitaapi keisari olla vähissä vaatteissa, sanotaan mitä sanotaan. Tulee mieleen viime vuosikymmeniltä tietty silloinen sosialistinen valtio, jossa karjalle ei kannattanut syöttää rehuviljaa vaan sen sijaan leipää, koska tuetun leivän kilohinta oli huomattavasti alempi kuin rehuviljan.

Eliittikulttuurin tarjonnassa on vähän samoja piirteitä. Vuosikymmenien ajan opiskelijoita on yritetty vieroittaa pois populaarikulttista, kuten tanssilavoilta, jotta he tottuisivat eliittikulttuurin suurkuluttajiksi. Menestys ei ole ollut kovin vakuuttavaa. Arveluttavaa tämä on siinä mielessä, että toiset kulttuurit asetetaan eriarvoiseen asemaan.

Kuka muu kuin Ralf Gothóni pystyy sanomaan, että esimerkiksi heavyrock ei ole kulttuuria, vaan se edustaa 'tunne-elämän kehittymättömintä ja raainta kerrostumaa' HS.

Liekö nykyisen kulttuuri- ja urheiluministerin nuivuuden ansiota, että Musiikkitalo on julistanut Sibeliuksen syntymäpäivän 8. Viehättävää on se, että Musiikkitalo on ottanut näin huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet.

Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt siis joutumassa häpeään. Mielenkiintoista orkesterin valinnassa puolestaan on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns.

Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja "kauniita kappaleita uudelta levyltään", joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa.

Miksi joskus on 'perhosia vatsassa'? Vatsa on meidän 'toiset aivot'. Pohjoisamerikkalaiset tutkijat ovat osoittaneet, että ne miljoona solua, jotka ahertavat ruuansulatusjärjestelmässämme, toimivat toissijaisten aivojen tavoin kontrolloiden monia sellaisia elintoimintojamme, joilla on yhteys mm. Ruuansulatusjärjestelmämme hermoratojen kautta 'ajattelevat' aivomme saavat runsaasti informaatiota.

Tutkimusten mukaan monet voimakkaat tunteemme ovat lähtöisin vatsasta. Esimerkiksi vaaratilanteet saavat aikaan vatsan kouristuksia ja suoliston möyryämään, samoin hetket ennen vaikeaa koetta tai ihastuksen tullessa lähietäisyydelle. Kaikki ne tapahtumat, jotka olemme kokeneet tai nähneet jäävät tiedostamattomaan muistiimme, josta vähitellen on syntynyt valtava tietopankki, josta tilanteen mukaan tuntemukset 'vatsan perhosina' pulpahtavat esiin, oli sitten kyse rakastumisesta ensi silmäyksellä tai pitemmällä aikajänteellä.

Menettävätkö naiset synnytyksen jälkeen herkkyytensä? Jos synnytyksessä alapää on liian ahdas, on emättimen aluetta pakko operoida, minkä vuoksi lähes aina sinne jää pysyvää arpikudosta.

Häpyhuulille ei synnytyksessä koidu vahinkoa, joten synnytyksellä ei ole vaikutusta myöhempään seksin harjoittamiseen. Se tiedetään, että äidinmaidon tuottamisen kannalta tärkeä prolaktiini vähentää imetyksen aikana sukupuolisia haluja. Voiko nainen saada orgasmin pelkästään rintojen koskettelusta? Se ei ole vain mahdollista vaan melko yleistä. Miehille naisen rinnat ovat tärkeimmät katseen vangitsijat, seuraavaksi tulevat pakarat. Mikä on viikon paras päivä harrastaa seksiä? London School of Ecomicsin tutkijoiden mukaan torstai on viikon paras päivä seksuaalisten suhteiden hoitamiseen.

Koska tällöin sekä miehen että naisen hormonitasot ovat synkronissa. Syynä tähän on solujen sisäinen 24 tunnin biologinen kellomme. Asiaa on tutkittu mm. Tämä tarkoittaa myös sitä, että säätämällä biologista kelloasi hiukan aikaisemmalle torstaiaamuna, jolloin testostreni- ja estrogeenitasot ovat noin 5-kertaisia muihin päiviin nähden, saatat lähteä kotoasi töihin paljon onnellisempana. Miksi suudellessamme taivutamme päätämme oikealle?

Sikiöt ja vastasyntyneet pyrkivät nukkumaan siten, että kaula kiertyy oikealle. Tästä seuraa, että totumme pitämään tätä puolta sopivampana hyväilylle. Miksi jotkut kiihottuvat seksuaalisesti vaaratilanteessa.

Jotkut ihmiset näyttävät olevan addikteja adrenaliinille, joka tuottaa kemiallisesti samanlaisia tuntemuksia kuin mitä orgasmi saa aikaan.

Lisäksi adrenaliini nostaa dopamiinitasoa keskushermostossa, mistä seuraa hyvän olon tunne. Viitteitä siltä, että vaaratilanteessa rakastavaisten kromosomissa 11 geenin DRD4: Tämä voi olla syynä siihen, että etsiydytään vaaratilanteisiin suuremman tyydytyksen saavuttamiseksi. Voiko mies saada orgasmin ilman siemensyöksyä?

Tavallisesti sitä sanotaan takaperoiseksi eli sisäiseksi siemensyöksyksi. Monimutkainen lihaksiston liikesarjan vuoksi tällöin siemenneste ohjautuu virtsarakkoon, josta se sitten aikanaan tulee virtsan mukana ulos.

Jotkut miehet pystyvät harjaantumaan tässä niin, että halutessaan ohjaavat siemensyöksyn virtsarakkoon. Itämailla tällaisen tantrahierontaan liittyvän taidon opettelu ei ole kovin harvinaista. Kiinassa tätä tapaa on käytetty ehkäisymenetelmänä siten, että penistä puristetaan sen juuresta niin kovaa, ettei siemensyöksy pääse purkautumaan ulospäin. Jos tämä virtsarakkoon suuntautuva siemensyöksy on spontaania, voi se olla merkki diabeteksesta tai eturauhasen operointitarpeesta.

Montako peräkkäistä orgasmia voi saada? Kalifornialaisessa avioliitto- ja seksineuvontakeskuksessa tutkittiin henkilön kohdalla yhteensä 10 tunnin ajan orgasmia ja sen kestoa. Eräs nainen sai ennätykseksi peräkkäistä orgasmia saman aktin aikana. Tehokkain miespuolinen ylti 16 kertaan. Päinvastoin saamme siitä nautintoa, se on hyvä tapa tutustua itseensä ja laukaista kertyneitä jännityksiä.

Sillä voi myös auttaa intiimissä parisuhteessa toinen toistaan. Vaikka kukaan ei ole näkemässä saatamme kiihottua seksuaalisesti itsestään ilman estoja ja häpeää.

Silloin ajattelemme sitä, mistä pidämme, mikä tuntuu hyvältä ja minkä me tavallisesti lakanoiden välissä jaamme kumppanimme kanssa. Tämä merkitsee samalla sitä, että itsetyydytys voi parantaa asenteitamme rakastettuumme. Vastaako yhdyntä rasittavuudeltaan kilpaurheilua? Ensimmäiset oireet seksuaalisesta kiihottumisesta ilmenevät siten, että sydän alkaa sykkiä 90 — kertaa minuutissa.

Vähän ennen orgasmia se lyö noin ja kliimaksissa kertaa minuutissa. Säännöllinen sukupuolisuhteiden harjoittaminen pitää kunnossa monia elimistön osia, ei pelkästään sydäntä.

Esimerkiksi hengitystiheys koitoksen aikana kasvaa 3-kertaiseksi normaalista. Tähän ei aina välttämättä ylletä edes kaikessa kilpaurheilussa. Sen lisäksi seksin harjoittamisessa samoin kuin urheilussa aivoissa erittyy endorfiinejä, jotka saavat aikaan euforisen olon kannustaen pitämään yllä rasitusta.

Koveneeko 'sarvi' iän myötä? Erektio heikkenee vanhetessa, kun paisuvaisessa kuitumisen sidekudoksen määrä kasvaa ja tämä syrjäyttää huokoskudoksen. Tämä prosessi alkaa jo 30 — 40 vuoden iässä ja sen seurauksena penis menettää elastisuuttaan ja laajentumiskykyään. Myös välilihana alueella verisuonten rakenne saattaa vaurioitua, mikä aiheuttaa verenkierron pienenemistä ollen yleinen syy erektion heikkenemiseen.

Myös laskimosuonten supistuskyvyn väheneminen on on merkittävä osasyy erektion menettämiseen. Tämä kysymys ei tunnu jättävän ihmiskuntaa milloinkaan rauhaan. Tutkija ja tiedemies Alfred Kinsey on paneutunut tähän asiaan ja tehnyt suurelle joukolle vapaaehtoisia asiaankuuluvia mittauksia.

Vastavasti ohuimman ympärysmitta keskikohdalta mitattuna oli 3,8 cm ja paksuimman 17,2 cm. Todettakoon, että murrosässä erektiossa jäykkyys ja koko on suuremmillaan ja siitä se sitten iän saatossa rapistuu.

Laajemmat tutkimukset ovat tuoneet koko maapalloa koskevaa tietoa, jota kuvaa tämän linkin kartta. Voidaan myös todeta, että kirjallisuus tuntee mainintoja Kinseyn tuloksia pienemmistä peniksistä, mutta ilmeisesti kyseisissä tapauksissa synnynnäiset kasvuhäiriöt ovat olleet syinä.

Mitä naisen sisällä tapahtuu, kun hän näkee miehen josta pitää? Tällöin naisen elimistössä tapahtuvat muutokset ovat nopeita ja monimutkaisia ja prosessiin osallistuvat monet elimistön järjestelmät. Näkö- ja joskus myös hajuaisti antavat naisen aivoille hälytyksen, että näköpiirissä on 'mielenkiintoinen kohde'. Tahdosta riippumaton vegetatiivinen järjestelmä lähettää käskyn lisämunuaisille erittää lisää adrenaliinihormonia, joka lisää sydämen sykettä, laajentaa keuhkoputkia, lisää verenpainetta ja kiihdyttää keskushermostoa.

Kaikki naiselliset järjestelmät virittyvät maksimaaliseen valmiustilaan. Hypotalamuksessa oleva hormonitoimintaa säätelevä keskus lähettää suuren määrän erilaisia käskyjä neuronien välityksellä saaden aikaan estrogeenien erittymistä. Emätin kostuu ja hikirauhaset alkavat toimia täydellä teholla. Näiden tuoksujen avulla nainen pyrkii kiinnittämään miehen huomion ja houkuttelemaan tätä. Esimerkiksi hajuvesiteollisuus matkii tätä prosessia. Aivoissa rauhoittavan serotoniini- ja unettavan melatoniinihormonin erittyminen hidastuu.

Samalla endorfiinin tuotanto kiihtyy, mikä tekee euforisen olon ja saa kaiken tuntumaan naisesta 'ruusuiselta'. Ruokahalukeskus ei viestitä nälän tunnetta, vaikka asianomainen olisi ollut useita tunteja syömättä mitään. Voiko mies halutessaan estää erektionsa? Vapaaehtoistutkimukset osoittavat, että seksuaalisti kiihottavia kuvia näytettäessä jokainen koehenkilöistä sai erektion, vaikka pyrki mielessään tätä välttämään.

Siten vanha sanonta 'kyrvällä on oma tahtonsa' pitää edelleen paikkansa. Peniksen erektiota säätelee aivojen nautintokeskus tai yhtä aikaa kaksi eri keskusta selkäytimen myötävaikutuksella. Kun ajattelemme jotain henkilöä, jota kohtaan tunnemme seksuaalista vetovoimaa, kiihottuvat tietyt vegetatiivisen hermojärjestelmämme omasta tahdosta riippumattomat osat ja lantioalueen verenkierto kiihtyy. Se saa aikaan myös, että veren määrä peniksessä kasvaa jopa kertaisesti.

Tämä veri kertyy peniksen paisuvaisen sienimäisiin ontelorakenteisiin lisäten niiden tilavuutta. Samaan aikaan laskimosuonet supistuvat hidastaen poistuvaa veren virtausta, jolloin verenpaine onteloissa kasvaa saaden aikaan peniksen koon merkittävän kasvun ja jäykistymisen.

Kuten miehet ja pornoteollisuus hyvin tietävät, erektio ei synny pelkästään silloin, kun nainen kiihottaa miestä fyysisesti, vaan sen saa aikaan myös kuvan katselu tai pelkkä kiihottava muisto intiimistä hetkestä. Miksi erektiossa joillakin miehillä penis käyristyy tai kaartuu? Tästä ei tarvitse olla huolissaan, ellei siitä ole haittaa seksin harjoittamisessa. Tämä useimmiten on synnynnäinen sairaus, joka on nimetty Ludvig XV: Yleensä, jos se on kehittyäkseen, se kehittyy vasta myöhemmällä aikuisiällä.

Käyristyminen johtuu joustamattoman arpikudoksen muodostumisesta paisuvaisen ontelorakenteisiin. Sen vuoksi joillakin miehillä erektiossa penis käyristyy uskomattoman paljon. Kirurginen toimenpide on ainoa lääke, jolla tästä vaivasta pääsee eroon.

Tiede sanoo että on. Sen lisäksi, että 30 eri lihasta saa suutelemisessa harjaannusta, usein toistuvat suutelemiset lisäävät itsetuntoa ja parantavat verenkiertoa. Amerikkalaiset tutkijat tietävät kertoa, että suutelemista harrastavat ihmiset elävät keskimäärin useita vuosia kauemmin kuin sitä harrastamattomat ja sen lisäksi he potevat vähemmän erilaisia särkyjä tai saavat erilaisia kohtauksia.

Tämä voi johtua siitä, että suuteleminen saa aikaan monien hormonien lisäerittymistä, jolla on särkyä lieventäviä vaikutuksia ja jotka vahvistavat elimistön puolustuskykyä. Klassinen kielisuudelma eli 'tulisuudelma' saa sydämen tykyttämään kaksi kertaa tavallista nopeammin ja verenpaine nousee kohisten.

Aistit sumenevat ja näyttää usein siltä, että suutelun aikana osapuolet ovat sokeita ja kuuroja. Miksi miehillä on aamuerektio? Tämä johtuu siitä, että yöllä nukkuessa virtsarakko täyttyy aiheuttaen alavatsan laskimosuonten ahtaumaa, jolloin veren purkautuminen sydämeen heikkenee ja peniksen paisuvaiseen kertyy purkautumatonta verta. Ilmiö on sama sukupuolisen kiihottumisen aikana, mutta aamuerektioon ei liity sukupuolihaluja. Aamuerektio osoittaa, ettei mies ole impotentti ainakaan fyysisesti, vaan jos näitä ongelmia on, niin ne johtuvat ujoudesta tai psyykkisistä syistä.

Tavallisesti ei, mutta on oltava varovainen mm. Ajon aikana kivekset ovat alttiina satulan aiheuttamalle tärinälle ja iskuille. Kilpapyörien satulat ovat tavattoman kovia ja voivat häiritä sukupuolielinten verenkiertoa ja kuoppaisilla teillä tärinä välittyy entistä kovempana niihin.

On suositeltavaa nousta satulasta polkimien varaan ainakin puolen tunnin välein. Voiko nainen olla impotentti? Kaikilla naisilla on sama ominaisuus, heiltä puuttuu klitoriksen turpoamiskyky. Kuten peniksen erektiohäiriössä, tämä ei estä naista osallistumaan passiivisena osapuolena yhdyntään, mutta se kyllä vaikeuttaa seksuaalisen nautinnon saamista.

Väkeä oli kuin ylösnousemuksessa. Loppuehtoosta parkkipaikkoja taisi olla jaossa enää hautuumaan syrjässä. Pekka Niskan Pojat näyttivät ottaneen tai saaneen lämmittelijän roolin ja aloittivat iltasoiton.

Hiukan ahtaan oloista oli, kun akvaarion ovi oli suljettuna vielä siinä vaiheessa, vaikka sitä jo silloin tällöin hiukan raoteltiinkin. Monella muulla tanssipaikalla ei olisi tullut tanssimisesta mitään illan väkitiheydellä, mutta sen verran taitavaa ja toiset huomioon ottavaa porukka oli, jotta hyppimään pystyi suhteellisen mukavasti.

Tähtiorkesterin kohdalla soittava eli toisen setin aloitti Helminauha, joka minulle oli uusi tuttavuus. Pitkin katsein seurailimme kotiristin kanssa, kun nuoria poikia lappoi soittimiensa taakse. Taisi siinä vilahtaa ajatus mennä tämän setin ajaksi kahvion puolelle hakemaan lisävoimia PNP: Jäimme kuitenkin kuuntelemaan ensimmäiset kappaleet. Jälleen kerran pitää tunnustaa, että ennakkoasenne oli täysin pielessä. Vuosiin en ole kuullut nuoren uuden orkesterin soittaneen niin hyvää tanssimusiikkia, mitä Helminauha soitti.

Kaiken lisäksi se soitti hyvin koko illan ei vain ensimmäisiä kappaleita. Triolit ja hitaat valssit olivat lähes samaa tasoa kuin Hugo Strasserilla erona vain, että Helminauhalla oli myös loistava solisti. Vankkumaton mielipiteeni lienee, että nuo pojat ovat kuumaa kamaa ensi suven lavamarkkinoilla.

Ehkä tämän ensihuuman vuoksi PNP: Tilanteesta teki jännittävän se, kun Helminauhaa pää mittaamaan toisella hyvällä orkesterilla eli PNP: Jos sokkotestiin olisin joutunut, en pitäisi mahdottomana, että olisin pistänyt Helminauhan ykköseksi ja sitten vasta PNP.

Muistutan kuitenkin, etten ymmärrä varsinaisesta musiikista mitään ja kuuntelen sitä jaloillani eli miten se sopii minulle tuttuihin tanssiliikkeisiin niin rytmisesti kuin melodisesti.

Kiitokset Sarille ja koko Pavin henkilökunnalle uhrautuvasta työstänne meidän ja koko tanssikulttuurin eteen. Ilman teitä mielialamme huolto ja ylläpito olisi kokonaan tablettien varassa. Pienenä loppukaneettina vielä, että monet puhujat saisivat ottaa oppia Sarin kiitospuheesta: Onko joillakin naisilla "hotdog"-lihaksisto?

Monille "hotdog"-ilmaisu sukupuoliyhteyteen liittyen lienee tuntematon, mutta sitä käytetään puhuttaessa naisen lantiopohjan, tarkemmin välilihan perineum ja emättimen alueiden, tahdosta riippumattomista supistuksista naisen orgasmin aikana. Kuukausien harjoittelun tuloksena jotkut naiset voivat saada näitä supistuksia aikaan tahdonvaraisesti. Kun yhdynnän aikana ollaan hetki liikkumattomassa tilassa, miehestä voi tuntua kuin hänen penistään nuoltaisi.

Väitetään, että tällaista kykyä tavataan erityisesti itämaisilla naisilla. Kaikki naiset eivät suinkaan pysty tällaista kykyä saavuttamaan, vaikka he kuinka harjoittelisivat lantiopohjan lihaksistoaan. On olemassa erilaisia harjoitusohjelmia, joiden avulla näiden lihasten jännitysvoimaa voidaan jopa kertaistaa muutaman kuukauden harjoittelulla.

Rakastuminen - onko se sairaus? On totta, että rakastuneilla ihmisillä on samanlaisia oireita kuin pakkomielteistä kärsivillä sairailla. Molemmilla on alhainen serotoniinitaso, minkä vuoksi neuronit välittävät huonosti hermoimpulsseja. Alhainen serotoniinitaso voi aiheuttaa aggressiivisuutta ja järjettömiä tekoja. Pisan yliopiston tutkijoiden mukaan, rakastuminen ja mielenterveyshäiriöt, ovat patologisesti samanlaisia mitä tulee niiden aiheuttamiin rakenteellisiin ja kemiallisiin muutoksiin aivoissa.

Kummassakin tapauksessa ne ottavat uhrilta samat aivoalueet hallintaansa. Miksi sydän lyö kovemmin ollessamme kiihtyneitä tai rakastuneita? Mekanismi on hyvin samanlainen kuin, jos olemme peloissamme. Sydän jyskyttää, polvet ovat hervottomia, suuta kuivaa ja vatsassa kiertää. Kaikki tämä johtuu vegetatiivisesta hermostosta, joka ohjaa tahdosta riippumattomia elintoimintojamme, kuten hengitystä ja sydämen lyöntitiheyttä. Kun aivomme saavat viestin jostakin uhasta tai kun rakkaushalut johonkin kohteeseen iskevät päälle, se laukaisee sarjan reaktioita, jotka pistävät elimistömme maksimaaliseen reaktiovalmiuteen.

Hälytys menee aivojen hypotalamukseen, joka silmänräpäyksessä erittää stressihormoneja, erityisesti adrenaliinia. Samaan aikaan hermoratoja pitkin sydämeen käsky, jotta sen tulee olla valmiina kaikkeen mahdolliseen. Onko rakastuminen terveydelle hyväksi? Kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että pariskunnan väliset hellät suhteet ja aktiivinen sukupuolielämä edistävät terveyttä.

Tämä johtuu useammastakin syystä. Ensinnäkin seksuaalinen kiihottuminen lisää oksitosiinihormonin erittymistä, mistä puolestaan seuraa tiedostamaton kumppanin tarpeiden tyydyttäminen ja se herättää lämpimiä tunteita toista kohtaan. Seksi laukaisee stressiä ja lisää onnen täyttymystä ja nautintoa. Tämän saavat aikaan lisääntyneet endorfiinit, jotka tunnetaan myös 'onnellisuushormonien' nimellä, vaikka ne eivät ole varsinaisia hormoneita, vaan sisäisesti tuotettuja opioideja opiaatteja.

Ne aiheuttavat aivoissa ekstaasin, unen ja hyvänolon tapaisia tuntemuksia. Laaja 90 henkilön amerikkalainen tutkimus osoittaa, että oksitosiini ja endorfiinit lisäävät elimistömme vastustuskykyä erilaisiin sairauksiin. Sukupuoliyhdynnän aikana vapautuu typpimonoksidia, mikä lisää sukupuolielinten verenkiertoa ja sitä kautta pienentää miehillä esimerkiksi prostatasairauksien syntymisriskiä. Kaiken kaikkiaan seksuaalisesti aktiiviset ihmiset sairastavat vähemmän, ovat sosiaalisempia ja luonteeltaan tasapainoisempia sekä nauttivat elämästään muita enemmän.

Valitettavasti rakkaudessa kaikki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Siihen liittyy niin positiivisia kuin negatiivisiakin tunteita kuten hurmiota, juhlamieltä, raivoa, inhoa ja torjuntaa. Rakastuminen saattaa olla kehittynyt sen vuoksi. Että suuri osa ihmisistä ja tietyistä eläimistä on päättänyt keskittyä yhteen säästääkseen tälle kaiken energiansa ja huomionsa. Näin elämisen olosuhteet ja eloonjäämisen mahdollisuudet paranevat. Paradoksaalista on, että kohdatessamme uuden halujemme kohteen, pitää meidän rakastua jälleen ja vielä edellistä kertaa voimakkaammin.

Tästä seuraa samanlaista paniikkia kuin ainakin nisäkkäillä nuoren jälkeläisen vieroitus äidin helmoista tulemaan toimeen omin voimin. Tällöin rakkaus saattaa muuttua vihaksi ja inhoksi, koska aivojen palkitsemisalueet ovat läheisesti sidoksissa aivojen alueeseen, jossa käsitellään raivoa. Vielä on syytä huomata, että erotessaan rakastuneet yleensä taipuvat kohtaloonsa ja vaipuvat ehkä pitkäksikin aikaa masennukseen ja epätoivoon.

Nämä negatiiviset tunteet voivat saada aikaan pakonomaista ahdistusta ja psykopaattien tapauksessa jopa rakkaampansa tappamisen. Joissakin henkilöissä rakkaus saattaa nostaa esiin paljon suurempia ja kohtalokkaista piirteitä, mitä tavallinen ihminen ihminen ei yksinkertaisesti pysty kuvittelemaan. Näyttää siltä, että parisuhteen onnistumista on erittäin vaikea etukäteen ennustaa, mutta tutkimukset antavat vahvoja viitteitä siitä, että geneettisten selvitysten avulla eron ennustettavuutta voidaan lisätä.

Tätä varten on kehitetty erilaisia matemaattisia mallejakin, jotka ehkä havainnollistavat asiaa, mutta joiden tarkkuus on korkeintaan se, kuinka päteviä ovat lähtöarvot. Rakaudella on erilaisia muotoja, mutta todennäköisesti niillä on yksi yhteinen kehityspiirre, jota tiede yhä edelleen on etsimässä. Äidinrakkaus on hyvä lähtökohta. Se on biologinen tunne aistiin verrattavissa. Eläimillä, jotka auttavat jälkeläisiään säilymään hengissä, vanhempien yhteiselo on olennainen osa arkipäivää, jolloin myös geenit siirretään seuraavalle sukupolvelle.

Oksitosiinilla on tärkeä osa siinä prosessissa, jossa äidin ja lapsen välille kehittyvät kiinteät siteet. Toinen hormoni, prolaktiini, luo valmiuksia äidille ja isälle vanhemmuuteen.

Äidinrakkaus poikkeaa nisäkkäillä naaraan ja uroksen välisestä rakkaudesta. Peltohiirillä on vain yksi seksikumppani, mutta vasopresiinihormonin tuottamiseen liittyvä pieni geenimuutos tekee tästä eläimestä seksihurjastelijan. Oli rakkauden alkuperä mikä tahansa, niin romanttisen rakkauden tarkoituksena on ollut ja on saada aikaan onnellisuuden ja täydellisyyden tuntemusta.

Rakkauden siteet eivät rajoitu yksinomaan miehen ja naisen välille, myös homoseksuaalinen suhde voi ylläpitää lujiakin sosiaalisia siteitä. Kun kohdallemme osuu todellinen rakkaus, on tehtävä päätös syvällisemmästä kumppanuudesta. Päätöksen tekoon vaikuttavat monet toivotut ja epätoivotut tekijät. Oleellisia tekijöitä ovat mm. Naiset etsivät puolisokseen, pitkää ja hyvän näköistä maskuliinikasvoista miestä, joka on rikas ja korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa.

Miehet arvostavat nuoria, hedelmällisiä, ei liian pitkiä ja kapeavyötäröisiä naisia. Muut tekijät ovat epäoleellisempia. Ihmiset tuntevat vetovoimaa sellaisia kohtaan, jotka muistuttavat heitä itseään tai heidän vanhempiaan.

Vetovoimaa antaa se, että henkilöillä on keskenään erilaiset molekyyliyhdisteet immuunijärjestelmissään MHC. Jos parilla on erilaiset immunologiset geenit, on näiden populaatio suurempi, jolloin on todennäköistä, että he saavat terveempiä yhteisiä jälkeläisiä, koska näillä on monipuolisempaa vastustuskykyä moninaisiin sairauksiin nähden. Jotkut eläinlajit, kuten linnut ja hiiret, kilpakosijat houkuttelevat potentiaalisia puolisojaan monipuolisella laululla ja tanssilla.

Ihmisillä älykkyys ja taito ovat korkealle arvostettuja ominaisuuksia naimamarkkinoilla. Jopa se, että on jo suhde jonkun toisen kanssa, voi tehdä tästä himoitun toisten potentiaalisten kosiskelijoiden keskuudessa.

Tätä yritettiin torjua mm. Rikkailla valtaapitävillä kun tahtoi olla paremmat kumppanit. On myös paljon muita tekijöitä, jotka ovat vielä enemmän sattumanvaraisia.

Naisten vetovoima ja feromiinieritys tuoksuvat merkkausaineet vaihdella kuukausittain ja hormonitasojen mukaan. Tämän vuoksitietty pilleri voi estää sen, ettei nainen pysty valitsemaan itselleen sopivaa kumppania. Siten näistä monista tekijöistä johtuen todellisen rakkauden löytäminen voi olla hyvin vaikeasti ennustettavissa. Tämä heijastuu myös siinä, että monet elämäntavoiltaan hurjat notkuvat internetin seksisivuilla pikasuhteita etsien. Koska vahvaa indisiota sille, ettei musiikkitalossa tuota tanssipuolta liiaksi tulla näkemään, niin pakko oli mennä pällistelemään ja samalla kuuntelemaan, mikä on maan musiikkihuippujen käsitys tanssimusiikista ja tanssiaisista.

Toinen osuus oli Pjotr Tsaikovskin Manfred-sinfonia. Kumpikin musiikki oli minulle vierasta, mutta sen verran olin ymmärtävinäni, että talon akustiikka oli hyvä. Tällä kertaa eivät asiantuntijat ilmeisesti ole kovin paljoa valehdelleet. Kuten vanhanajan iltamissa, niin lopuksi oli kaksi tuntia tanssia lämpiössä kivilaatoilla. Hyvin olivat laatoittaneet, saumat olivat suorassa ja kaikki. Samaa laattaa näytti olevan, mitä päivällä olin ollut liimailemassa pojan talon ulkoterassille.

Tanssiorkesteri oli ilmeisesti pistetty kokoon Helsingin kaupunginorkesterin jäsenistä. Loistavia muusikkoja tuntuivat olevan kaikki. Tosin tanssimusiikista tuskin kenelläkään oli mitään hajua, ainakin siitä päätellen, että aika paljon piti arvata, mikä tanssilaji oli menossa.

Kuulutus antoi pieniä viitteitä, mutta joskus näyttivät lunttilapun rivit menneen sekaisin. Salsana piti pomppia, kun en muuta keksinyt rytmistä. Tosin jossakin kohtaa mikrofoniin joku hihkui cha-cha chaa, mutta mielestäni sillä ei ollut mitään tekemistä tämän tanssimusiikin kanssa.

Muutamat tangot tuntuivat jalkaan oikein sopivilta. Väki ilmeisesti koki tanssimusiikin sen verran haastavaksi, että tauon jälkeen monet suuntasivat kulkunsa narikkaa kohti, kun sadekin näytti lakanneen. Itse päätimme kotiristin kanssa katsoa illan loppuun asti, kun kerran kallis hinta oli maksettu. Pirssille kävellessämme perheen pää totesi muistaakseni, että tulipahana nähtyä tuo korkeakulttuurin kehto.

Sana 'rakas' esiintyy monessa merkityksessä jokapäiväisessä elämässämme: Joissakin kielissä on yli kymmenen eri sanaa, jotka merkitsevät rakkautta ja rakastumista. Runoilijat ja säveltäjät tarkastelevat rakkautta teoksissaan eri näkökulmista, se on pohjaton lähde. Rakkaustiede on vielä lapsenkengissä, vaikka ensi askeleet on otettu rakkauden luonteen ja alkuperän selvittämisessä. Nykymenetelmin pystytään tutkimaan rakastuneen ihmisen aivojen aktivoitumista ja biokemiallisia muutoksia.

Tässä tarkastellaan rakkauden tuomia erilaisia inhimillisiä kokemuksia, ihastuksen kohteen valintaa ja tämän houkuttelemista sekä etsimme rakkauden juuria ihmisen kehityshistoriasta. Mitä rakastumisen vuoristoradalla oikeasti tapahtuu koettaessa euforiaa ja epätoivoa? Mikä aiheuttaa rakkautta ja riippuvuutta siitä? Aivokuvauksessa rakkaus näyttää samanlaiselta kuin, jos ihminen olisi hullu tai häiritsevän pakkomielteen vallassa.

Tutkimusten mukaan rakastuessamme ensimmäistä kertaa seretoniin taso romahtaa ja palkitsemiseen liittyvällä aivoalueella dopamiinin taso nousee rajusti. Ilmiö on sama huumeriippuvaisten kohdalla. Muodostuu hyvin voimakkaista siteitä mielihyvän ja halujen välillä. Seksihormonit, kuten esimerkiksi testosteroni, voivat saada aikaan normaalista poikkeavaa irstailua. Stressihormonit, kortisoli ja amfetamiinien tai feniletilamiinin kaltaiset kemialliset aineet saavat aikaan tunnekuohuja ja käytön jatkuessa ne tulevat joka kerta yhä voimakkaampia.

Toiset hormonit kuten oksitosiini ja vasopresiini ovat ratkaisevassa asemassa pitkäaikaisten suhteiden muodostumisessa. Pareilla, jotka ovat olleet kauan yhdessä, näyttää näiden kemikaalien osuus aivojen aktivoijina säilyneen.

Tämä käy ilmi esimerkiksi tutkimalla valokuvia parien elämän varrelta. Oksitosiinia kehittyy sukupuoliyhdynnän, koskettelun ja suukottelun aikana. Myös aivokuvatutkimukset tukevat sitä, että se on hormoni, joka saa meidät luottamaan, se lisää sosiaalista auttamishalua ja se on ehdottoman välttämätön parinmuodostuksessa.

Sanonnan 'rakkaus on sokea' todistavat oikeaksi aivokuvaukset, joiden mukaan rakastuneen ihmisen aivojen palkitsemisalueet ovat aktivoituneet runsaasta dopimiinista ja samanaikaisesti aivoalueet, missä käsitellään negatiivisia tunteita ja arvioidaan kriittisesti asioita, ovat totaalisesti sammuksissa eli eivät ole aktiivisessa tilassa. Serotoniini on aivojen välittäjäaine. Se vaikuttaa mielialaan sekä jossain määrin myös uneen, ja sen vajaus voi ilmetä alakulona, apatiana, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä.

Serotoniinin puute voi aiheuttaa impulsiivista ja väkivaltaista käytöstä. Serotoniini säätelee ihmisen ruoka- ja seksihaluja: Elimistön liika serotoniinipitoisuus vähentää puolestaan seksuaalista halukkuutta ja kykyä seksuaaliseen nautintoon. Ihmisen herkkyys voimakkaille kipuärsykkeille on kääntäen verrannollinen aivojen serotoniinipitoisuudelle ja dopamiinipitoisuudelle.

Dopamiini aiheuttaa mielihyvän kokemuksia ja osallistuu tunteiden säätelyyn. Heroiini, kokaiini ja amfetamiini aiheuttavat mielialan kohoamista dopamiinin välityksellä. On selvää, että puoluesihteerin valikoinnissa tärkeä rooli on silläkin, lähteekö Soini eurovaaleihin. Jos lähtee, ja menee europarlamenttiin edes hetkeksi eduskuntavaalien alla, puoluetoimistoa ei voi jättää arvaamattomiin käsiin. Päivä oli siis mitä ihanin lukuun ottamatta vastoinkäymisiä.

Tässä pari kuvaa Miukusta, Kisusta ja Nellasta. Timo Soinin erikoiset kommentit ps. Seinäjokihan se aamusella kutsui. Harjoittelija sai aamusella tehdä tehdä ihan itse aamutoimet.

Olin lähettyvillä, mutta "näkymättömissä". Teinillä oli tänään vipapäivä työharjoittelussa. Teini suoritti jakson todella kiitettävästi, oli jopa yhden ylimääräisen päivän "hommissa". Päivä oli taas mitä ihanin. Aurinko helli meitä ja tuulikin oli aika olematon. Iltapäivälehdessä oli Timo Soinin  ps lausuntoja eräistä asioista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini lähetti terveisiä omalle puoluetoverilleen. Seinäjokihan se aamusta kutsui, tosin työpäiväni kesti vain n, 5. Harjoittelija sai toisen opastajan iltapäiväksi. Ehdin siis tänään leikkaamaan nurmikkoa, edes pienen "palan". Mies kun oli jo homman aloittanut. Ihana oli sää tänäänkin, tosin päivällä tuuli aika navakasti. Ihmettelen edelleen tätä Suomen kansalaisten sinisilmäisyyttä koskien Euroopan unionin jäsenyyttä. Olin sitten matkalla töihin ja takaisin tulossa niin radiosta tulee aina tietoa joko lomautuksista tai irtisanomisista missä milloinkin.

Iltasella soitti henkilö joka oli totaalisen kypsä nykyiseen EU maiden tilanteeseen. Rahat eivät riitä ruokaan, vakuutusmaksuihin, ym, elintärkeisiin menoihin joita ihminen maksaa voidakseen käydä ansiotyössä. Siis työssä joka sattuu vielä olemaan, ei ole nykyisellä menolla kohta varaa käydä.

Laittaakko kaikki rahat auton ylläpitämiseen, että saa käydä töissä, vaiko lopettaa hommat, että saa edes ruokaa ostettua? Monelle Suomen kansalaiselle tuttu asetelma. Kaikki on kallista ja palkat ym, tulot ovat todella syvällä palkkakuopassa. Ilmajoella on markkinat tulevan viikonloppuna, samoin Vaasassa.

Kummassakin paikassa voi ilmaista oman mielipiteensä tästä täydellisestä ahdingosta, koskien Suomen kansalaisten oloja nyky Suomessa. Ilmajoella on teltta jossa voi antaa halutessaan painavan sanansa nykyistä menoa vastaan. Itsenäisyyspuolueella ei onneksi esiinny mokomaa toimintaa. Itsenäisyyspuolueen ei tarvitse puukottaa ketään selkään saati olla kaksinaamainen. Antti Pesonen on sanellut selkeät säännöt ja valvoo, että niitä noudatetaan. Puolue, missä sääntöjä ei valvota kertoo hyvin paljon oman edun tavoittelusta.

Oman edun tavoittelu puolueen sisällä onkin sitten verrattavissa puolueen kuoliniskuun. Miten puolue voi hoitaa kansalaisten asioita, jos kaikki voimat menevät puoluetoverien ala-arvioimiseen ilman syytä? Kuinkas se vanha sanonta sanookaan? Pää jää vetäjän käteen. Ai niin, hengetär lähti tänään lomareissulle. Suomessa työttömät lisääntyvät kiihtyvällä vauhdilla. Harjoittelija oli jo ennen saapumistani aukaissut ovat. Hyvä niin, mutta siitä soppa syntyikin. Päivä sujui ihan mukavasti ja harjoittelija oppi uusia asioita.

Hänen työpäivänsä päättyi ennen minua. Tuli sitten aika sulkea liike. Käänsin nurin laukkuni ja kollasin autoni lävitse. Kersa soitteli päivällä, että pitäisi käydä Biltemassa hommien jälkeen hakemassa autoon sopivia "avaimia". Kerroin ongelmastani sulkea liike. Avaimet olivat kotona, totesi kersa. Ei kuin soitto päivystävälle ja odotusta, että ovet saadaan kiinni. Ovet saatiin suljettua ja Bilteman kautta kotiin. Onneksi kaikki hyvin, loppujen lopuksi. Ihana sää jatkuu edelleen. Tuulista tänään oli ja sehän mahdollisti pyykinkuivumisen narulla ihan "silmissä".

Ikävimpiä uutisia oli taas kerran työttömien lisääntyminen Suomessa. On se ihme, kuinka kauan Suomalaiset hyväksyvät tilanteen jossa ollaa kohta pahemmassa tilassa kuin EU: Islannin päättäjillä ovat olleet silmät ja korvat auki. Uutiset joissa todetaan, että onglema työttömyydestä ym, kurjuudesta koskee vain EU maita.

Tässä ote Pesosen näkemyksestä asiaan. Näkemys, jonka pitäisi olla selvä jokaiselle Suomen kansalaiselle. Näin sanoi Islannin Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Bjarni Benediktsson Itsenäisyyspuolueesta tuli Islannin suurin puolue viime huhtikuun parlamenttivaaleissa.

Se aikoo muodostaa hallituksen niin ikään EU-jäsenyyteen torjuvasti suhtautuvan Edistyspuolueen kanssa. Käytännössä islantilaiset tyrmäsivät EU-liitoksen vaaleissa, joissa EU-jäsenyyttä kannattavat puolueet saivat vain neljänneksen äänistä. Islantilaiset ovat yleisesti nähneet, että maan toipuminen äskettäisestä talousromahduksesta on ollut mahdollinen oman rahan ja itsenäisen päätöksenteon ansiosta. Islanti on mukana Euroopan talousaluesopimuksessa, joka takaa sille pääsyn EU: Eta-sopimuksen puitteissa toimii myös Norja.

Myös Suomen Eta-sopimus on edelleen voimassa vaihtoehtona EU-jäsenyydelle. Antti Pesonen Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja     Ai niin, Alajärvelle haetaan uutta ylilääkäriä. Södervik on kuulemma sanonut itsentä irti. En tiedä, mutta kuulin että Valviraan on otettu tänäänkin lukuisia yhteydenottoja koskien Alajärven tilannetta. On se ihme asia, ettei kunta saa asioitansa kuntoon. Hyvä on myös, että löytyy rohkeita ihmisiä kertomaan huonosta tilanteesta Alajärven kohdalla Valviralle.

Odotellaan ja katsellaan lopputulosta. Tuli muuten ajeltua villahousut jalasta iltasella pois. Voi harkita jopa hameen käyttöä. Todella mahtava oli sää tänäänkin. Vapaata oli hommista, mutta hengettären kanssa lähdettiin päiväsellä kohti Seinäjokea. Hengettärellä oli asioita joita piti siellä hoitaa. Prisman miespuolinen myyjä taisi jäädä sairaslomalle käyntimme jälkeen. Se jääköön mietittaväksi, mutta alennusta saatiin ja reippaasti ostoksesta.

Kaiken hyvän lisäksi auton eturengas tyhjeni Prisman parkkipaikalla. Vararengasta ei ollut mukana, joten piti saada hetkellinen apu renkaanpaikkausaineesta. Kersa ja hänen ystävänsä jotka olivat myös Seinäjoella hakivat meille tämän todella tärkeän tuotteen Motonetistä.

Voi onnea ja auvoisuutta kun rengas alkoi täyttyä ja mahdollisti matkan kohti kotejamme. Olihan se ihan mukavaa viettää päivää Seinäjoella ihanan auringon helliessä meitä. Kersan autoa on huollettu nyt muutaman päivän erilaisilla toimenpiteillä. Kuvassa jarrulevyjen ja palojen vaihtoa uusiin. Auton huoltajina mieheni Mikko sekä kersan ystävä Mikko. Mahtavat ilmat jatkuivat tänään. Pilviä käväisi taivaalla ja uhkaavasti näytti, että sade saapuu.

Ei tullut ja pilvet hävisivät taivaalta. Hengetär saapui meille kävellen ja päätimme käväistä kaupassa. Kaupat olivatkin kiinni Helluntaipäivänä. Onneksi maitoa sai muualtakin, mutta moni muukin erehtyi luulemaan kauppojen olevan auki. Lukihan tuo tieto lehdessä, että kaupat ovat kiinni tänään. Kunhan olisi tullut luettua. Hengetär lähti pyörällä kohti kotiansa. Mikäs se olikaan pyöräillessä, ilma kun oli täydellinen. Naiset ovat aina olleet ala-arvoisia perussuomalaisissa.

Heille ei ole annettu menestymisen mahdollisuuksia, heidät on kylmästi syrjäytetty. Lehdessähän oli keväällä kirjoitus naisista joita oli kohdeltu todella huonosti perussuomalaisissa. Toki, löytyy naisia joilla on mahdollisuudet menestymiseen perussuomalaisissa mutta kaikki naiset eivät halua osallistua samaan "nuolemiseen". Ministerimies sai kenkää, Soini lausui viitaten opetusministerinä toimineeseen Jukka Gustafssoniin.

Gustafssonin lisäksi myös peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson siirrettiin syrjään. Heidän paikoilleen nousevat Krista Kiuru opetusministeriksi ja Susanna Huovinen peruspalveluministeriksi.

Kiurun paikalle asunto- ja viestintäministeriksi nousee Pia Viitanen. Soini moitti eilen vasemmistoa duunarimiesten unohtamisesta ja sanoi, että perussuomalaiset ottavat miesasian esiin naisia sortamatta. Näyttää siltä, että perussuomalaiset oikein hamuavat Suomen suurimman sovinistiliikkeen titteliä, Vainio lataa sunnuntaina medialle lähettämässään tiedotteessa.

Keisari Soini ja retoriset vaatteet. Huh, kun aika rientää. Päivä meni kuin siivillä, tehtävää meinaten piisasi. Ihanan lämmin päivä joka oli oikein otollinen siivuokseen. Hiki siis virtasi suorana "purona" naamasta, kun siivousta tein. Oikein piti varoa, ettei hikipiskot pudonneet pestylle lattialle. Vaasan kersa käväisi iltasella "lapsiansa" tapaamassa. Saunottua tuli ja ihanasta säästä nautittua.

Aamusta kutsui Seinäjoki ja hommat siellä iltapäivään saakka. Hengetär saapui myös matkoiltansa ja jäi odottelemaan kyytiä kotiansa kohti. Kierrettiin Lapuan markkinoiden kautta ja käytiin varaamassa paikka huomiselle päivälle markkinoille.

Hengetär saatiin onnellisesti kotiinsa ja lähdimme mieheni kanssa yhdessä kohti katsastusasemaa tavoitteena saada muutettua henkilöauto pakettiautoksi. Kaikki meni hyvin siihen asti kun piti maksaa.

Hups, kummallakin oli jäänyt lompakko kotiin. Eihän siinä auttanut muu kuin käväistä uudelleen katsastusasemalla, että sai uudet paperit autoon. Iltasella olin ABC-llä kokouksessa ja vielä myöhemmin viemässä telttaa torille huomista varten.

Vaikka oli jo myöhä niin kersa joka oli tullut meille oli lämmittänyt saunan ja pääsin saunaan lepuuttamaan "hermojani".

Ilma oli mitä mahtavin iltaan saakka. Nyt aamusta kutsui Lapua ja markkinat siellä. Vaude mikä sää oli tänäänkin. Vaikka olin varjossa niin aurinko teki tehtävänsä. Todellakin mahtavat markkinat ainakin edustamani kansalaisaloitteen puolesta. Nimiä tuli paljon ja maailmaa tuli parannettua vielä enemmän.

Kiitos teille kaikille, jotka kävitte tapaamassa ja juttelemassa myös muistakin asioista. Kiitos myös Alahärmän avustajille, jotka antoivat mahdollisuuden tutustua myös toriin lähemmin. Tässä yksi kuva markkinoilta. Kuvassa minä ja eräs joka halusi allekirjoittaa lomakkeen ja sanoa painavan mielipiteensä asiasta. Aamusella kutsui ensinnä hengetär ja hänen kyytiinottamisensa. Matka jatkui kohti Seinäjokea ja hommia siellä. Hengetär suunnisti junalla kohti "tuntematonta".

Hommissa päivä vierähti nopeasti, olihan apunani hommia opetteleva henkilö. Todella kätevä ja aikaansaava ihminen. Ilmankos päivän tuotto oli enempi kuin koskaan. Itselläni on ollut pieni ongelma ratkaistavissa kotonani. Ongelma ei kosketa oikeasti kotia, vaan kotiin liittyvää yhtä "osiota ". Palaan aiheeseen, kunhan enemmän kirjoitettavaa löytyy asiasta. Teini käväisi tänään äitinsä luona myöhästyneillä Äitienpäivä Onnitteluilla. Parempi myöhään kuin ei lainkaan.

Onnettomuutta oli pikkuisen matkassa, mopon rengas tyhjeni takaisin tullessa. Isänsä haki autolla niin mopon, kuin teininkin kotiin. Iltasella alkoi kova tuuli ja tuulen mukana saapui vesisade. Ei iso, mutta sopivasti kasteleva.

En usko peltojen kärsineen näin pienestä sateesta. Pelto varmasti kestää traktorin. Toivon näin, koska kaikki on nyt pikkuisen myöhässä viljelyksien suhteen ja muutenkin. Saunottua tuli ja Kisu karvainen "lapsenlapseni" ilmaantui yllättäen kanssani saunomaan. Ai niin, tietokone ilmoitti meikäläisen 35 vuotta nuoremmaksi. Ihanan keväinen sää oli tänään. Iltasella tuli pieni olematon sadekuuro.

Lähdin sitten päiväsellä katsastusasemalle laittaamaan autoa nimiini ja toista seisontaan. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun 70 boonusta piti siirtää autosta toiseen. Meikäläinen löytyi tiedostoista n, 35 vuotta sitten. Ei siis boonuksia, hyvä kun ajokortti oli.

Osoite oli yhtä vanha ja kaikki muukin retuperällä. Trafilta ja vakuutusyhtiöstä on kaikki tullut aina oikein, mutta nyt oli tietokone jotenkin saanut minut 35 vuotta nuoremmaksi. Onhan se hienoa nuorentua nopeasti, mutta naamavärkki ei nuorennuksesta huolimatta asiaan reagoinut. Kersa käväisi ystävänsä kanssa saunomassa ja samalla vaihdettiin kersan autoon öljyt ja suodatin.

Kyllä kelpaa taasen ajella. Kisu, karvainen "lapsenlapseni" oli saunassa myös ja nautti ihanista löylyistä. Odotellaan koska boonukset tulee esille ja meikäläinen palaa omaan ikäänsä. Saunottua siis tuli, joten: Sopivan lämmintä ja tuuletonta. Päiväsellä käväisimme mieheni äidin luona, päivää juhlistamassa. Oma äitini sai toki kortin, mutta käymme myöhemmin paikanpäällä onnittelemassa. Eilinen ilta poikkesi tavanomaisesta aika paljon. Vaippaikäiset pölläilivät oikein kunnolla.. Ensin mentiin autotalliin väkisin ja sen jälkeen kaadettiin toisen vaippaikäisen mopoon tallista bensat.

Totesinkin meidän vaippaikäiselle, että saatte sitten yhdessä vahtia autotallia yö-ajan. Autossa on nukkumatilat ja peittoja löytyy. Eihän tämä toinen vaippaikäinen halunnut tulla kaveriansa entistä auttamaan vartionnissa. Yhteisvastuullisuus oli ja on hänelle tuntematon käsite. Tarkoitus oli, että vaippaikäiset olisivat olleet vahdissa n, ½ tuntia ja sillä selvä. Mutta ja ISO mutta tulee siinä, että tämä bensat vienyt vaippaikäinen saapui meille n, klo: Vaippaikäinen on v.

Totesin vaippaikäisen Appiukolle, ettei asia kuulu hänelle mitenkään. Hän ei ole "vävynsä" huoltaja. Appiukko alkoi melttoamaan yöllä meidän pihassa toisesta hommastani tai oikeammin todettuna sanoi: Syitä valehtelu syytöksiin oli kaikenlaisia. Kehoittaisin vaippaikäisen Appiukkoa selvittämään ensin totuuden ja tulemaan vasta sitten meille klo: Etenkin kun ei ole vaippaikäisen huoltaja mitenkään. Meidän vaippaikäinen meni toisen vaippaikäisen kanssa autoon ja yöksi vaippaikäisen Appiukon luokse.

Asiasta käväisi poliisitkin yöllä n, klo: Juteltiin tilanteesta ja yhteisvastuullisuudesta. Murto on murto ja varkaus on varkaus. Kiitos omille "kersoille" Äitienpäivä Onnitteluista. Samoin kiitos teille kaikille jotka muistitte minua onnitteluin. Päivä oli siis mitä ihanin, niin sään kuin juhlankin takia. Kiitos kaikille, jotka otitte osaa kansalaisaloitteeseen Kauhajoen markkinoilla.

Seinäjokihan se aamusta kutsui ja hommia piisasi ihan riittämiin. Kiitos teille kaikille jotka tänään Kauhajoen markkinoilla olitte täyttäneet paperilomakkeen Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyyden puolesta. Teitä oli ollut todella paljon ja hyvä niin. Onneksi Suomen kansalaiset vihdoinkin ymmärtävät mistä jatkuva työttömyys johtuu.

Samoin ruan hinnan nousu 6 kertaiseksi. Tosin on povattu, että nousee edelleen. Te, jotka ette ehtineet torille niin muistakaa. Kauhajoen kirjastossa on paperilomakkeita joilla voi ilmoittaa kantansa. Teuvan kirjastossa on kansio jossa on useampia aloitteita, mutta oikean kyllä löytää. Vettä satoi tuulen kanssa ja kasteli näin ollen "lepolassetkin" terassilla.

No, onneksi kesä kuivaa. Päivä vierähti Itsenäisyyspuolueen asioita hoidellessa. Ei mitään erikoista tälle päivälle. Rauhallista menoa, koko päivän. Iltasella lähetin Ilkka lehteen mielipidekirjoituksen joka toivottavasti julkaistaan nopeasti. Saataisiin vähän uutta näkökulmaa erään rahanreijän suhteen.

Seinäjokihan se aamusta kutsui ja kutsuikin työntäyteinen päivä. Ensimmäinen vapaahetki koitti kun olin ollut hommissa 5 tuntia. Hyvä niin, että väkeä kävi ja aika kului kuin siivillä. Aika moni, ei asiakas totesi tänään tiskin toiseltapuolen: Eräs henkilö toimitti kuinka hän, oli A-studion alussa huudahtanut: Mukavaa, että ihmiset tunnistavat ja muistavat missä ollaan kohdattu. Huomenna lauantaina, on Kauhajoen markkinoiden ensimmäinen päivä.

On todella valitettavaa, etten ehdi markkinoille mukaan. Hommat kun kutsuvat taasen aamusta Seinäjoella. Kauhajoen markkinoilla on paikalla Itsenäisyyspuolueen edustajia ja mukana on myös Antti Pesonen ja lukematonmäärä paperilomakkeita joilla voi ottaa osaa kansanäänestykseen Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä. Voi kuinka olisin halunnut itse tulla paikalla ja nähdä kaikkia tuttuja Kauhajoki ajalta. Mutta, ei voi mitään.

Menkää te hyvät ihmiset tapaamaan heitä ja allekirjoittakaa lomake jolla Suomen tulevaisuus pelastetaan. Jos jokin asia askarruttaa uskon, että saatte vastauksen suoraan torilta ko. Odotan täällä Ylihärmä sektorilla sitten tietoa, kuinka moni teistä meni ottamaan osaa Suomen paremman tulevaisuuden takia.

EU vie meiltä kaiken, mutta mm. Eta-sopimus kun takaa meille oikeuden määrätä omista tuloistamme ja oikeuden kaupankäyntiin ja matkustamiseen.

Onneksi nimiä kertyy jatkuvalla syötöllä lisää. Suomalaiset ovat heränneet huomaamaan missä oikeasti nykyään mennään. Todella kesäinen sää oli tänään. Ehdin nauttia ihanasta ilmasta, pikkuisen aikaa. Vierähtihän tuo iltapäivä hommissa nopeasti. Mies oli tänään siistinyt mansikkamaan, nyt voidaan odotella mukavaa satoa tulevaksi.

Ei siis mitään kovin erikoista tänään. Rauhallinen aamupäivä , iltapäivä töissä ja ilta kotona. Erikoista ei ole sekään, että vaippakerholaisia saapui meille yllättäen klo: Yhtä yllättäen, vaippakerholaiset saavat kohta luvan lähteä kohti omia kotiansa. Vapaata oli tänään Seinäjoen hommista, mutta kiirettä silti piisasi. Kersa saapui ystänsä ja karvaisten "lapsenpapsieni" kanssa meille itapäivästä.

Siinähän jäivät laittamaan ruokaa loppuun, kun lähdimme "naapurin" kanssa naisina hengettären asunnolle tekemään askareita jotka yleensä kuuluvat miehille. Hyvinhän tuo onnistui, jäi siinä moni mies suu auki kun " naapuri" pisti hommaan vauhtia. Kersa ja ystävä lähtivät iltasella kohti Vaasaa ja "mummun" karvaiset jäivät meille hoitoon.

Eilen oli tullut Pohjanmaan radiossa mielenkiintoinen lähetys Kangas- Annala teistä ja sillasta. Tässä ote radion uutisesta: Viime viikolla Korkein Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, jossa vaadittiin kaupunginhallituksen päätöksen kumoamista. Päätös koski maakorvauksien maksamista kankaankyläläisille maanomistajille. Hylkäys tarkoittaa, että maita voidaan lunastaa ja tietä periaatteessa ryhtyä rakentamaan.

Aluehallintovirastossa on kuitenkin vielä vireillä hallintopakko-hakemus, mikä voi toteutuessaan kieltää kaiken työn aloittamisen niin kauan kuin oikeusasteissa on keskeneräisiä valituksia. Päätöstä odotetaan toukokuun aikana. Mikäli hallintopakkoa ei tule, tien rakentaminen voidaan aloittaa Kankaankylällä. Sen sijaan siltaa ei vielä päästä rakentamaan, eikä sillan Annalan puoleista osuutta. Silta odottaa vielä vesitalouslupaa. Tiehanketta valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja, Kauhavan tekninen johtaja Juha Takamaa sanoo, että kun luvat ovat kunnossa, rakentaminen alkaa kuukauden kuluessa.

Arvioisin, että syksyllä aikaisintaan, toteaa Takamaa. Kankaankylällä tiehanketta aluksi vastustettiin, mutta sitten suurin osa kääntyi tukemaan tiehanketta. Epäilijöitäkin kuitenkin edelleen on. Kummallakin puolella jokea tiehankkeesta on keskusteltu voimalla ja tunteikkaasti.

Nyt pelätään sitä, että rakentaminen aloitetaan turhaan. Kyläläisiä närästää erityisesti se, että tie rakennetaan Ylihärmän porkkanarahoilla, vaikka kyläläiset toivoisivat niiden kohdentuvan tien oikaisemiseen. Tie valmis ensi vuonna? Toimikunta kuitenkin uskoo Kangas-Annala -tien valmistumiseen. Jos toteutus on lopulta näin nopea, se päättäisi useamman vuoden kestäneen prosessin. Tien rakentamisesta päätettiin jo ennen kuntaliitosta ja se merkittiin liitossopimukseen.

Kyläläiset sekä Annalassa että Kankaankylällä kuitenkin kokivat, etteivät tulleet kuulluiksi. Hanketta on vastustanut myös muun muassa Kauhavan Luontoyhdistys joki- ja peltomaiseman luontoarvojen takia. Se on arvioitu kansainvälisesti tärkeäksi lintualueeksi, jolla levähtää ja ruokailee useita uhanalaisiakin lintulajeja. Myös Museovirasto on huomauttanut hankkeesta. Tiehanketta vastustava kansalaisadressi sai internetissä nimeä. Syy, kannanottamuuteen on selvä.

Takamaa ei voi tietää etukäteen tulevia päätöksiä. Takamaa ei selkeästi ota kantaa siihen uhrataanko Ylihärmän porkkanarahat olemattomaan tienpätkään. Hänhän ei voi tietenkään näin tehdä, mutta Takamaa olisi voinut ottaa kantaa siihen: Hankkeelle, josta Takamaa myöntää olevan useita valituksia vireillä. Olisin kuitenkin odottanut Juha Takamaalta selvempää ja rehellisempää kannanottoa hankkeen suhteen.

Toki, työpaikka on jokaiselle ihmiselle kallis, vielä kun töitä on, mutta Ylihärmän porkkanarahojen laittamista tienpätkään jolla ei ole tulevaisuutta tai tulevaisuuden näkymiä ,  minä en hyväksy. Takamaan tiedonanto oli täynnä ympäripyöreitä vastauksia, vastauksia joista lainvoimaisuus vielä uupuu.

Uhrataanko porkkanarahat kuin venäläisessä ruletissa? Odotetaan osuuko luoti vai eikö osu? Onhan se toki hienoa, että kankaankyläläiset saavat uuden tein Helmiladolle. Kauhavan kaupunki on nyt todellisen haasteen edessä. Pitää löytyä rahat, maanomistajille joiden maita Kankaalla käytetään uuden tien hyväksi, rahaa pitää löytyä tulevaisuudessa niin siltaan kuin tiehenkin, samoin päiväkotiin, kouluremonttiin, uuten paloasemaan, ym.

Mistä Kauhavan kaupunki löytää takaajat miljoonien lainojensa hakemukseen? Tämä kysymys jää nähtäväksi. Saunottua siis tuli ja blogi jäi hyvin myöhäiselle yöhön. Ja korjataan huomenna isommat virheet, virheet joita ei väsyneenä huomaa. Kirjoittanut Eija-Liisa Kiviharju-Ketola klo 0. Antti Pesosen kannanotto EU:

.

: Asunto lohja homoseksuaaliseen kypsää naista

PITKÄ ORGASMI GAY SUOMALAISET PORNOTÄHDET 621
Sexi treffi webcam gay seksiä Strapon domina homoseksuaaliseen isot luomumeis
Asunto lohja homoseksuaaliseen kypsää naista 4
HIERONTA JÄMSÄ SUOMI25 TREFFIT HOMO 795
Suomi sex suihinotot homo 494

Bdsm kauppa homoseksuaaliseen sex shop pengerkatu

Gay seksi nukke liveseksi

Jorma Tulonen ja Heikki Kahila toimivat apuopettajina. Nämä opettajat osasivat sytyttää innon lavatanssiin ja pitää tulta yllä. Varmaan heiltä kuulimme tanssiuramme tulevaisuuden: Tanssin ytimenä on askel, tauko ja musiikki. Kaikki muu on kakun koristelua. Koskaan emme ole kilpailleet, koskaan emme ole opettaneet, joten olemme edelleen siinä aloittelijoitten ja keskitason puolivälissä intoa puhkuen.

Kun katselee tanssia harrastaneita ja harrastavia ikäihmisiä, niin ei voi kun todeta, kuinka kaukana heistä niin fyysinen kuin henkinen vanhuus vielä on.

Siksi 5-kymppisille on oikea aika hankkiutua uudestaan sellaisen sosiaalisen harrastuksen piiriin , missä samanaikaisesti sekä fyysis-, psyykkis- että musiikkiterapian keinot hyödynnetään tulevien vaivojen ennalta ehkäisemiseksi, jotta voi terveenä kuolla, jos sen aika joskus tulee.

Mentäessä luvun puolelle sama herra esiintyy kirjoissa, mutta tituleerataan tällä kertaa sikopaimeneksi. Käsittääkseni se ei ollut kovin korkealle arvostettu ammattiryhmä tuohon aikaankaan. Pohtimaan olen jäänyt vanhoja sanontoja, onko nimi enne ja onko omena pudonnut kauas puusta. Eräs sotilasuran valinneista sukuni miehistä, joka ruotusotamiehenä matkusteli paljon Keski-Euroopassa mm. Kaarle XII toimiessa matkaoppaana, piipahti kerran kolmen vuoden rupeaman jälkeen kotona ja matemaattisena kykynä tuli siihen tulokseen, että lapsiluku oli kotona hänen poissa olleessaan kasvanut normaalista poikkeavalla tavalla.

Tämän oivallettuaan ja kun sattui olemaan juuri silloin kirves kädessä silpaisi sillä vaimoaan polveen pahoin seurauksin.

Tulihan siitä aikanaan merkintä kirkon mustaan kirjaan. Jotkut kotimaiset lahkolaispuhujat ovat menestyksellä kaadelleet kuulijoitaan samalla menetelmällä. Äiti Amma vieraili Suomessa syksyllä ja antoi voimaa ja terveyttä halailemalla ihmisiä ja siinä ohessa keräsi pientä kolehtia järjestönsä hyväntekeväisyyteen. Maailma on täynnä tarinoita taikasauvalla koskettamisista.

Jotain ihmeellistä tai selittämätöntä kai siinä kosketuksessa sitten on. Suomen Tanssiterapiayhdistys ry oli ilmeisesti vahvasti myötätoteuttaja.

Esitelmät ja näytetyt videoklipit olivat vakuuttavia tanssiterapian saavutuksista aivovammojen ja -sairauksien hoidossa. Kesällä Rosariossa Argentiina oli ensimmäinen kansainvälinen tangoterapiakonferenssi, missä paikallisten lisäksi varsinkin kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat toivat voimakkaasti esiin tangon psyykkisfysiologiset edut mm. Parkinsonin ja Alzheimarin tautien hoidoissa.

Se että voi liikkua ja sulkea partnerinsa syliinsä auttaa kohottamaan potilaan tilaa merkittävästi. Tangoterapian avulla pystytään melkoisessa määrin kontrolloimaan potilaan mielialaa ja kuntoa. Kosketus, liikkuminen, säännöllinen harjoittelu ja musiikki lääkinnän lisäksi ovat kaiken hoidon perusta tässä terapiassa.

Tanssin ennalta ehkäiseviä vaikutuksia myös muihin vaivoihin voi vain arvailla. Tämän tangoterapiasta tietäen minua jäi hieman kaivelemaan, miksi niin vähän varsinaiset puhujat ottivat tämän puolen asiasta esille. He korostivat enempi tuota liikkeen, toiston ja musiikin yhteisvaikutusta. Tuosta kosketuksen tärkeydestä kaiken uhallakin kerron työurani varhaisemmilta ajoilta erään kollegani nuoruuden kokemuksesta Viipurista sotien keskellä, kun kurkkumätä raivosi lapsissa ja nuorissa.

Hänkin oli sairaalassa potemassa kyseistä tautia lievänä. Samassa huoneessa oli noin ehkä jo kouluikää lähetelevä tyttö, jolla kurkkumätä oli pahassa vaiheessa. Tovin siinä sylissä oltuaan hän rauhoittui, nukahti ja siitä hetken päästä hengitys loppui. Mikä oli tälle kuolevalle tytölle silä hetkellä tärkein asia? Itse sen aiheutin enkä ehkä tahattomasti. Humoristiset poikkeamat aiheen sivuun ovat usein piristäviä, mutta jos tanssia käsittelevät artikkelit alkavat hukkua sivujuonteisiin, palsta ei enää palvele sitä tehtävää, jota varten se on perustettu.

Vuosia sitten Matti muistutti minua tämän tästä sähköpostin välityksellä, ettei hän hyväksy mainostamista eli ei pidä mennä kehumaan, että huomenna on siellä ja siellä erinomainen orkesteri X, joten ei kun sinne kaikki joukolla. Syy ilmeisesti on se, että tanssin järjestäjille ja esiintyjille tanssinet ei ole ilmainen eli kyseessä on loppujen lopuksi kaupallisesta sivustosta. Siksi pitää olla tarkkana, ettei muut maksajat hermostu.

Siivosin kirjoituksiani, jotta en turhan takia olisi joutunut kirjoituskieltoon, koska sivusto kuitenkin oli minun tarkoituksiini mainio kanava eli varmistaa, että minulle tärkeät tanssipaikat säilyvät ja pitämäni orkesterit saisivat sen verran keikkaa, että jaksaisivat soittaa. Varsinkin mehevimmät kommenttini jätin siksi lähettämättä, etten turhaan ärsyttänyt herkkiä kirjoittajia ja minulle olisi käynyt kuten Humppikselle. Tähän väliin on hyvä pistää pari sanaa Humppiksesta.

Hän on monesti ellei peräti aina kirjoittanut varsin totuudenmukaisesti ja hyvin. Jos joku toinen olisi ollut nimimerkkinä, niin tekstit olisi ylistetty maasta taivaaseen. Hän on liian hyvä tanssija, ei erityisemmin suosi itsensä ikäisiä tai vanhempia daameja hakukohteinaan ja on tämän ilmaissut ainakin joillekin tahoile, jotka sitten ovat loukkaantuneet ja parjaus, väärintulkinnat ja vastaavat kiusanteot ovat levinneet.

Kyse on siis ennen muuta henkilökemiasta kuin kirjoituksista, mutta kirjoitukset ovat ainoa konsti, jolla häntä on päästy lyömään käyttämällä törkeästi väärin bannausnappia. Maan tavaksi tanssinetissä on tullut, että arvostelevissa kirjoituksissa varsinainen piikki kätketään niin, että siihen ei voi tarttua ja jos tarttuu, niin silmät pyöreinä väitetään tarkoittavan vallan muuta ja vakuutellaan omaa tyhmyyttä.

Usein arvosteluun liittyy aiempia tapahtumia tanssipaikassa. Varsinkin pakkien antaminen ja saaminen on ikimuistettava vihan ylläpidon peruste. Eräs toinen yksityiskohta, joka usein tulee vastaan, on orkesterin kehuminen. Mene kehumaan jotain orkesteria, niin välittömästi tulee jossakin muodossa negatiivista palautetta varsinkin sellaiselta suunnalta, jolla on käynyt sinä iltana vähän huonompi hakuonni.

Eli omaa pahaa mieltä yritetään selittää itselle orkesterilla tai paikan järjestelyillä. Helposti syntyy aiheettomiakin näkemyseroja ja syyttelyn ketjuja. Suomalaiselle lavatanssijalle on tyypillistä, että polvia pitää notkutella kaikissa tansseissa samoin kuin humpassa.

Se tarkoittaa sitten sitä, että varsinkin lattareista tulee varsin omaperäisiä. Voisin kärjistää, etteivät aidot latinot helposti pystyisi näkemisen perusteella esimerkiksi cha-chan tanssijoita tämän tanssilajin tanssijoiksi tunnistaa sen verran hulppeaa yleensä tuo humppaaminen on.

Samalla se tarkoittaa sitä, että orkesterit ovat alkaneet soittaan humppaavasti lattareita. En tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia, kallistuisin huonon puolelle. Mutta menepä kirjoittamaan tanssinetissä, että erityissuosittu tanssiorkesteri soittaa lattarit päin mäntyä, niin juttu auttamatta roskataan ja ehkä syystäkin.

Kaupallisuus Tanssinetti on kaupallinen sivusto eli sen rahoitus hoidetaan keräämällä tanssien järjestäjiltä ja orkestereilla ilmoitusmaksua. Jos haluaa nimen soittajalistalle tai paikan kalenteriin, niin pitä pulittaa tietty summa. Jos esimerkiksi nimiä olisi kpl orkesterit ja tanssipaikat yhteensä ja keskihinta ilman alv: Tämän kaupallisuuden vuoksi ylläpitäjän on oltava erittäin tarkkana, ettei ainakaan muodollisesti maksajia aseteta toisiinsa nähden eriarvoiseen asemaan esimerkiksi antamalla kirjoittajille ilmaista mainostilaa puffien muodossa.

Jäin erityisesti miettimään, miksi sinne tämä orkesteri oli vetänyt niin paljon tuttuja tanssijoita. Tulin taas kerran vakuuttuneeksi siitä, että eri ihmisillä on erilainen kuva hyvästä tanssimusiikista. Meitä monia ilmeisesti MMto: Tanssija voi hyvin kuvitella, että musiikki vahvistaa ja avaa kuunteluprosessissa hermoyhteyksiä sekä motorisia prosesseja.

Musiikkiin on mukavampi tanssia kuin ilman sitä ja kääntäen, kun tulee sopivaa musiikkia jalka alkaa väpättään. Kun orkesteri lähettää ilmoille musiikkia, tanssija odottaa niiden olevan tietynlaisia ja vertailee näitä soitettuja ja odottamiaan säveliä keskenään.

Hyvä orkesteri on monen mielestä sellainen, jonka soittamat sävelet ja melodiat yhtyvät kuulijan odotuksiin. Musiikkiterapia ilmeisesti pohjautuu tämäntyyppiselle ajattelulle. Rakkaudessa on mukana paljon tiedettä ja tutkijoilla paljon ajatuksia ja johtolankoja rakkauden alkuperästä ja luonteesta. Nykyinen teknologia antaa mahdollisuuden kurkistaa, miten rakastuneen eri aivoalueet toimivat ja mitä biokemiallisia muutoksia esiintyy verrattuna sellaiseen, joka ei ole rakastunut.

Rakastuessamme tulemme hiukan hulluiksi. Aivokuvauksissa romanttinen rakkaus näkyy lähes samanlaisena kuin olisimme hiukan hulluja samaan tapaan kuin ihmiset, jotka kärsivät pakkomielteistä. Tutkimusten mukaan kiihkeä ensirakastuminen aiheuttaa serotoniinin laskua ja aivojen mielihyvää käsitteleville alueille tulvii dopamiinia samaan tapaan kuin käytettäessä huumeita.

Se luo mieleemme voimakkaita sidoksia mielihyvän ja haluamamme kohteen välille. Tietyt hormonit, kuten oksitosiini ja vasopresiini , näyttävät olevan ratkaisevassa asemassa pitkäaikaisten suhteiden syntymisessä ja niiden ylläpitämisessä. Kun useita vuosia parisuhteessa olevalle näytetään vastapuolen valokuvaa, niin näihin hormoneihin liittyvä aivotoiminta kiihtyy merkittävästi.

Aivokuvausten perusteella voidaan vahvistaa väittämä, että 'rakkaus on sokea'. Sen lisäksi, että rakastuneella mielihyvän aivoalueet kylpevät dopamiinissa, negatiivisten tunteiden ja kriittisen arvioinnin alueet ovat täysin sammuksissa. Tuoksu on rakastumisessa tärkeä tekijä. Ihminen tuntee vetovoimaa sellaiseen osapuoleen, jolla on itseensä nähden erilainen immuunimolekyylien järjestelmä MHC- molekyylit.

Tällä on tärkeä merkitys jälkeläisten immuunijärjestelmän muodostumiseksi sellaiseksi, että tulevat jälkeläiset olisivat mahdollisimman elinkelpoisia. Seksi vähentää stressiä sekä luo mielihyvän ja nautinnon tunnetta. Tämä johtuu endorfiineista , joita josku myös onnellisuushormoneiksi nimitetään, vaikka itse asiassa ne ovat aivojen tuottamia opioideja , jotka saavat hurmoksen, hyvänolon tai uneliaisuuden kaltaisen tunnetilan. Eräs amerikkalainen tutkimus, johon osallistui 90 ihmistä, antoi vahvaa näyttöä sille, että endorfiinit ja oksitosiinit vahvistavat kehomme puolustuskykyä.

Seksin seurauksena vapautuu myös typpimonoksidia, jolla on monia vaikutuksia orgaanisiin toimintoihin. Muun muassa se lisää sukupuolielinten verenkiertoa, mikä miehillä estää eturauhassairauksien syntyä. Rakastuneen sydän sykkii nopeammin. Tässä on kyseessä sama mekanismi kuin pelästymisessä: Kun aivoihimme tulee viesti uhan läsnäolosta, kuten myös on laita rakkautemme kohteen ilmestymisestä paikalle, kehossa syntyy ketjureaktio, joka virittää huomiokykymme ja reaktionopeutemme huippuunsa.

Vireystilaa säätelevä väliaivojen hypotalamus saa hälytyksen ja siitä seuraa stressihormonien välitöntä erittymistä ja samaan aikaan tietyt hermot vievät viestin sydämelle, että sen on oltava varautuneena kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Suudellessamme 30 kasvolihastamme joutuu tekemään töitä saaden fyysistä harjoitusta, mutta samalla itsetuntomme ja verenkiertomme kasvaa.

Amerikkalaisten tutkijoiden mukaan paljon suutelevat ihmiset elävät pidempään ja potevat vähemmän sydänsairauksia. Tämä saattaa johtua siitä, että suutelemisen ansiosta erittyy erilaisia hormoneja, joilla on särkylääkkeiden tapaisia vaikutuksia ja ne vahvistavat kehon puolustusmekanismeja. Suurin niistä on rakkaus    Elämäni valssi    5. Eräässä pöydässä istui neljän hengen seurue, joista toinen daameista istui pyörätuolissa. Seurailivat toisten tanssimista ja hissukseen maistelivat talon antimia.

Tuli hidas valssi, jonka pyöreisiin lähdimme. Tämä pyörätuolissa oleva daami nousi hyvin varovaisesti ellei peräti heiveröisesti ylös ja alkoi huojua valssin tahdissa niin kuin leppeä tuuli huojuttaa vahvaa tammea. Pysähdyimme ja jäimme muiden mukana seuraamaan tanssiesitystä, jota soittaja vielä hiukan pidensi. Se oli sykähdyttävä esitys. Tämä daami pani tanssiinsa kaikkensa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Suurempia aplodeja ja halauksia en ole koskaan nähnyt tanssipaikalla.

Se avasi ainakin minun silmiäni sille, mitä tavallinen lavatanssi ja lavatanssimusiikki voivat ihmiselle merkitä. Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, että tanssiminen parantaa elämisen laatua, edesauttaa luomaan ja ylläpitämään ihmisten välisiä suhteita sekä lisäksi parantaa sydämen toimintaa, alentaa verenpainetta, diabetesta ja kolesterolia, lisää oksitosiinihormoonin tasoa synnyttää hyvää oloa , parantaa mielen ja liikkeen koordinaatiota ja tasapainoa sekä edesauttaa hymyilemään eli kasvolihakset näyttävät ulospäin sen, että sisäinen hyvinvointi on kunnossa.

Saanko kysyä mitä se sellainen kotiristi merkitsee, kun ei ole tuttu sana minulle? Anteeksi epäselvyyteni - se on synnynnästä. Tarkoitin 'iltojeni iloa', 'elämäni sulostuttajaa', 'miehen kylkiluuta' jne. Tarkoitin siis häntä, joka yli 40 vuotta sitten kääntyi onolatrian uskoon eikä ole vieläkään uskossaan horjunut tai siitä luopunut - luulen.

Se onnistu vain jatkuvan harjoituksen kautta. Lisäksi aktiviteettien tulee olla sellaisia, että niistä voi samalla nauttia. Lavatanssissa joutuu miellyttävän musiikin tahdissa koko ajan ottamaan tiettyjä askelkuvioita ja tekemään nopeita päätöksiä sekä vikkeliä pyörähdyksiä ja suunnanvaihtoja. Tämä harjaannuttaa muistia ja parantaa tasapainoa sekä on merkittävästi sosiaalisempaa kuin pelkkä yksitoikkoinen kävely. Tanssipaikkoja kun on tullut kierreltyä muutoinkin kuin kaukaa, niin siellä tapaa yllättävän paljon vanhoja tuttuja juomaveikkoja.

Kun muutaman vuoden on istunut takamuksensa puuduksiin vertaisryhmissä, niin tanssiterapia on kevyempi vaihtoehto elämässä jaksamiseen. Tiedä häntä sitten miten meidän tanssia harrastavien raukkojen käy, kun selitellään aikoinaan Pietarille tekosiamme — 'suo siellä, vetelä täällä', kuten Kekkonen pahojen kielten keksimän jutun mukaan vastasi Tabe Sliorin lähentelyviestiin.

Edellä oleva tuli mieleeni luettuani lehtikirjoituksen kardinaali Cavallari piispallisesta paimenkirjeestä, joka tähän mennessä on kaikkein jyrkin tuomio tangolle. Kirje manaa tangoa tulikivenkatkuisin ilmaisuin maan rakoon. Hän vertaa tangoa moraaliseen kataluuteen ja lisää, että se on inhottavuudessaan ja vastenmielisyydessään kaikkea sitä mitä vain paatunut ihminen voi kuvitella.

Ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat menettäneet kaiken moraalinsa, voivat sitä sietää. Se on nykypäivämme häpeätahra. Se joka sitä harrastaa, tekee syntiä.

Hän määräsi kaikkia kirkon paimenia eväämään synninpäästön niiltä, jotka ovat tanssineet tangoa ja jotka eivät pyhästi lupaa olla sitä tekemästä uudestaan vastaisuudessa. Lähde New York Times Joten ei kai tässä ristiriitojen maailmassa voi kuin yhtyä Euripideen sanoihin: Tanssipaikoilla on hyvin usein aluksi tanssinopetusta, joka sisältyy lipun hintaan.

Kun aloittelija tulee ensi kertaa suurin toivein tanssikurssille ja näkee kuinka varttuneemmat tekevät hienoja kuviosarjoja, niin hän mielessään ajattelee, että jos vielä joskus osaisi noin hienosti tanssia. Menee vuosi ja tämä innokas ja osaava tanssija katselee huippuluokan kopteroijia ja huokaa, jospa vielä joskus osaisi tanssia tuolla tavalla.

Kolmen vuoden kuluttua tästä tanssija huomaa olevansa huippuosaaja jopa kilpapuolella. Hän näkee kuinka eräs vasta-alkaja tulee tanssipaikalla empien sisään ja ottaa arastellen tanssiotteen ja horjuvat ensi askeleensa.

Tällöin huippuosaaja huokaa ja mielessään sanoo, että jospa vielä osaisi tanssia tuolla intohimolla. Moni daami on kyyneleet silmissä poistunut tanssitunnilta kesken kaiken eikä ole takaisin tullut. Tämä aikakausi alkaa olla auttamatta taakse jäänyttä elämää. Varmaan olen täysin väärässä, kun minulle on tullut sellainen mielikuva, että mitä korkeammalla on kilpatanssipuolella ollut, kun on aloittanut opettajan uransa, sitä kriittisemmin hän suhtautuu opetettaviinsa.

Ehkä hänen omalle kohdalleen sattuneet tiukatkin palautteet matkan varrelta ovat turhina painolasteina. Kuitenkin sanoisin, että nykyään erityisesti nuorempi opettajapolvi suhtautuu äärettömän positiivisesti opetettaviinsa. Tästä oli hyvänä esimerkkinä tv: Itselläni on ollut hyvä tuuri sen suhteen, että kaikki ne, joiden opetusta olen saanut nauttia, ovat panneet pääpainon tanssin innostuksen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen.

Jorma Tulonen, eräs pitkäaikaisemmista opettajistani, on innostanut mm. Eduskunnan tanssikerholaisia lavatanssikulttuurin ymmärtämiseen ja siitä nauttimiseen. Kirjeen sulle kirjoitan ja kuorehen mä laitan oikein valokuvaniki. Näät mun siinä vasemmalla sontakuorman päällä ja ohjaksissa kelpo Miikin. Minkä tähren lährit sinne Amerikkahan töihin oon mä sitä ajatellut. Emmä ollut tarpeheksi rikkahaasta talosta ja osannut en olla hellu.

Metallinen kaulaketju, jonka annoit mulle, putosi ja joutui hukkaan. Tuokkolasta kuoli sitten viimeinenkin mulli ja muuta ei oo sattunutkaan. Kyynelistä kostehista kynttiläni sammuu kamarini akkunalla. Ekkö sinä voisi sitä sytyttämään tulla sillä rakkautesi valkialla. Mitä ne tuollaasetkin plaattialla tekkee, kyllähän sinne paremmatki tuppii: Kun ne sitten vielä hyppelöövätki kuin isoäiren vanha puolarukki.: Kyllä ne muaki sinne hyppelemähän veis' jos ne tietäis' että mull' on lehmä.

Vaan kun eivät tierä, niin ei myöskään vierä, pahaakos sen lehmällisen kerjää. Mä on tullu' suhun ja sä oot tullu' muhun ja pappani pani mut sua meinaamahan. Jollen mä sua saa, niin voi, voi Herran tähren kyllä se olis' äirellekkin paha. Menin luttihin maata ja jätin oven haata ja orottelin poikia perähäni. Aamulla heräsin ja yksin makasin, voi piru kun mun pisti nenähäni. Maikki Metsäkedon hyräilystä Ihmiset terapoivat itseään jatkuvasti musiikilla.

Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaation ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita. Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se säätelee primitiivisiä tunteita. Mielimusiikki toimii aivojen rajuna ärsykkeenä, aktivoijana ja virittäjänä.

Musiikkimakuun vaikuttaa merkittävästi se, millaiseen äänimaailmaan ihminen syntyy. Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla. Musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Ei siis ole pakko kuunnella Mozartia. Musiikkikulttuurin näkökulmasta hyvä musiikki on luovaa ja kekseliästä. Yksilön näkökulmasta hyvä musiikki on sitä, mistä hän nauttii. Edellä olevat ajatukset olen poiminut Terhi Hautamäen kirjoituksesta Evita-lehden no.

Lavatanssin harrastajana korostaisin vielä enemmän tanssin ja musiikin yhteenkuuluvuutta. Ainakin antiikin kreikassa musiikista, tanssista ja laulusta käytettiin samaa sanaa. Terpsícore oli sen jumalatar tarkoittaen sanana: Ihminen kaipaa sellaista kulttuuria, jota pääsee itse tekemään.

Keskivertosuomalaiselle tanssilava on se näyttämö, jossa itse kukin pääsee tyydyttämään esiintymistarvettaan. Pitää kuitenkin muistaa taiteilijan kultainen nyrkkisääntö, ettei näyttämöllä saa esiintyä. Taiteilija, joka esiintyy ei nouse koskaan suuruuteen. Lavatanssi on vuoropuhelua tanssipartnerin kanssa. Jos siinä yrittää esiintyä muulle tanssiväelle, niin lopputuloksen voi helposti arvata. Tässä on samoja piirteitä kuin itseään kehuvissa hölösuisissa kavereissa, ei niiden seuraa kaipaa.

He kehuvat itseään sellaisella höökillä, ettei toiset ehdi siihen väliin kehua ollenkaan itseään. Eihän siitä sellaisesta mitään tule. Maassa on satoja tuhansia, joiden terveyden ja elämisen tasoa parantaisi ravaaminen lavatansseissa. Yhteiskunnan ja tiettyjen piirien kannalta on tärkeää, ettei sairauksia maasta hävitetä, vaan että niitä hoidetaan.

Näin tietyt tuottoisat liiketoiminnat ja suuri paarialuokka maassa säilyvät. Esimerkiksi tupakointi ja viinajuonti ovat mielisairauksia, tarkemmin sanottuna reaktioita lamaannuttavasta pelosta. Siksipä ne ovat sodan ja henkilökohtaisen laman oloissa niin suosittuja. Lavatanssi on sylikkäin tapahtuvaa liikettä.

Miehen ja naisen välistä vartaloiden avulla tapahtuvaa keskustelua ohjaa lähes synkkä ja ikävöivä musiikki. Se on makeaa surua. Tanssin aikana kaksi toisilleen vierasti tulee yhdeksi. Kaksi toisilleen vierasta saavat kuvitelmissaan kokea olevansa yksi kokonaisuus.

Onko se tämä kaipaus, joka loppujen lopuksi tekee tanssista romanttisen. Vastakkaisen sukupuolen kaipaus ei ole pelkästään seksin puutteesta johtuvaa, vaikka siihen usein liittyy seksistä unelmointia.

Kaipaamme sellaista, jonka tajuamme vastakkaiseksi ja jonka kanssa voisimme muodostaa kokonaisuuden. Kuten kemiassa on opetettu, vastakkaisen varauksen omaavat ionit yhtyvät yhdeksi molekyyliksi. Tekstiä on mukava lukea kuin piru raamattua. Tässä tapauksessa tanssinharrastaja vastaan musiikin kuuntelija. Itselle vieras musiikki voi ärsyttää, jos sitä kuulee taustalla. Musiikki herättää muistoja jopa vahvemmin kuin vanhat valokuvat. Se aktivoi elämäkerrallisen muistin ja käynnistää aivoissa mielen elokuvan.

Tutkijat eivät tiedä miksi, ainoastaan miten se tapahtuu. Musiikki osuu aivojen mantelitumakkeeseen, joka vastaanottaa kaikki aistitietomme ja jonka tehtävänä on tunnereaktioiden muistaminen ja käsittely. Vahva vaikutus on musiikilla, jonka ensikuulemiseen liittyy voimakkaita tunteita, ja muisto haalenee, jos kuulemme kappaleen monta kertaa.

Esimerkiksi työpäivän jälkeen pistetään joku itselle sopiva kappale soimaan. Hyvä musiikki panee mielemme kuvittelemaan liikettä eli hytkymään ja naputtamaan jalkaa tai sormea, koska musiikki stimuloi koordinaatioon ja liikkeen ajoitukseen liittyviä aivoalueita.

Musiikki on ihmisen varhaisinta kommunikaatiota, ehkä puhettakin varhaisempaa, se osuu suoraan aivojen syvimpiin osiin, mielihyväkeskukseen, joka säätelee primitiivisiä tunteita. Esimerkiksi pareittain soittavien muusikoiden aivosähkökäyrät alkavat yhdenmukaistua heidän soittaessaan.

He siis kommunikoivat keskenään tiedostamattaan. Sama koskee todennäköisesti yhteislaulua. Laulaminen puolestaan kehittyy laulamalla. Yhteisön koossa pitämistä ja parinvalintaa on pidetty jopa musiikin perimmäisenä biologisena tarkoituksena. Siten musikaalisuus on ihmisen luontainen ominaisuus. Toiset kuuntelevat musiikkia vasemmalla toiset oikealla aivopuoliskolla tai sitten molemmilla. On vaikea todistaa, että erot olisivat synnynnäisiä. Hän pitää samanlaisesta, kunnes kehittää oman makunsa, jolloin musiikista tulee samalla tapa erottua vanhemmista.

Jo vastasyntynyt tunnistaa vaistomaisesti musiikkikulttuurinsa tyypilliset sävelasteikot ja vierastaa riitasointuja. Ihminen lukkiutuu jo ennen kouluikää tiettyyn ääniympäristöön, ja aivojen kuulojärjestelmä käsittelee muunlaista musiikkia siitä käsin.

Musiikkimaku voi silti kehittyä paljonkin kuuntelemalla tietoisesti, jolloin samalla kuuloalueet saavat jumppaa. Aivojen mielihyväkeskuksia hellii musiikki, jossa on ihanteellinen yhdistelmä toistoa ja hienovaraista muuntelua sekä yllätyksiä.

Siis sopivasti jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua. Atonaalinen taidemusiikki on suurelle osalle ihmisistä epävireistä möykkää, pelkkiä yllätyksiä ja ilman säännönmukaisuuksia. Musiikki stimuloi aivoja, mutta nykykäsityksen mukaan musiikkilajeja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Paholaisen sointu, vähennetty kvintti eli tritonus oli keskiajan kirkkomusiikissa kielletty.

Kyseinen sointu löytyy mm. West Side Storyn Mariasta ja Simpsonien tunnarin alkusävelestä. Sellainen mielikuva jäi, että näissä varhaistansseissa käy lähinnä eläkeläiset eli köpöttelevä väki. Varsinkin pisti silmääni, että miesten keski-ikä oli noin 10 — 20 vuotta naisia korkeampi ja vastaavasti naisten tanssitaito merkittävästi miehiä parempi.

Vain yhden taitavan vanhemman miestanssijan näin koko matkan aikana ja sentään kävimme 25 kertaa milongoissa. Myöhäisiin tangotansseihin nuoriso valuu tuossa puolenyön aikaan ja nujuavat ensin pöydissä juomansa ääressä pari tuntia ennen kuin pääsevät vauhtiin.

Valitettavasti en ollut näkemässä kolmen aikaan aamulla, miten väki vetää tangoa tunteella. Jos ilkeä olisin, niin väittäisin, että tango väestöpohjaan nähden on suhteellisen vähän harrastettu asia tavallisten nuorten keskuudessa. Se ketkä tangoa tanssivat vähän riippuu siitä keneltä kysyy.

Buenos Airesin miljoonaiseen porukkaan mahtuu jo melkoinen määrä ammattilaisia, joille aika monelle tarjoutuu työtilaisuuksia tangoshow'n piirissä.

Sain sen käsityksen, että tämän metropolin alueella pyörii kymmenittäin enempi pieniä tangoryhmiä, joten erilaisia tangoesityksiä löytyy joka illalle. Nämä esitykset on tarkoitettu ennen muuta turisteille. Hinnatkin ovat sen mukaiset, ettei paikallisella palkkatasolla joka ilta istuta tangoravintolassa pihvin ääressä ja hihkuta bravoota paikallisille tangovirtuooseille.

En laskenut mutta arvaan, että varsinaisia tanssipaikkoja Buenos Airesissa on selkeästi alle , enkä ihmettelisi, vaikka todellinen luku olisi alle Lähes poikkeuksetta elävä musiikki puuttui ja pelkästään melodiatonta, hakkaavaa nuevo tangoa itkunsekaisen miehen äänellä laulettuna kuuli joka paikassa pitkin iltaa.

Vain tangoesityksissä kuuli sellaista tangoa, jota olin tottunut pitämään hyvänä argentiinalaisena tangona. Se vähä mitä näin vanhemman porukan muuta kuin tangoa tanssivan, oli pettymys. Eivät he osaa muita tansseja oikeastaan ollenkaan, mitä nyt paikallisia kansantanhuja. Eipä silti ei siellä myöskään juuri missään muuta soiteta kuin tangoa, milongaa ja tango valssia. Ai niin otsakkeen aiheesta piti kirjoittaa. Käyttäisin aikani ja rahani yksityisillä tangotunneilla. Opettajia löytyy joka lähtöön.

Monelle suomalaiselle tuttu lienee Tango Pasiónista Los Ocampo www. Vaikkapa yhtenä opettajina voisivat olla he. Nyt emme ottaneet heihin yhteyttä, koska arvelimme, etteivät he olisi päästäneet meitä irti ennen kuin lentokentällä, emmekä halunneet olla heille pitkänä riippana.

Kuulin, että facebookissa oli tilaisuutta puitu ja ehkä sen vuoksi varsinkin evästettyä nuorta väkeä oli runsaasti paikalla. Black Box BB on talon eteläpäässä Postitalon suunnalla alakerrassa. Pää- eli narikka-aulasta kävellään miesten wc: Alhaalla on myös vartioimaton narikka. Ensivaikutelmat tilasta eivät minun kohdallani olleet huonot mutta eivät mitenkään loistavatkaan. Lattia muistutti enempi vesivanerin kääntöpuolta, mikä ei minun tossuilleni ollut mahdoton juttu.

Tanssialueen pinta-alaa en laskenut, mutta veikkaisin yli neliön. Vahtimestari avasi ovet kello Ensimmäisen ja viimeisen setin aikana mahtui aika hyvin tanssimaan, mutta keskimmäinen oli vähän ahtaan oloinen. Väliajoilla väki häädettiin käytävään, koska ilma loppui ja piti saada vahvaa tuuletusta aikaan.

Vain yksi pyörtyi hapen puutteeseen ja häntä virvoiteltiin sitten verhon takana. Ei ainakaan sen vuoksi talo voi ylenkatsoa lavatansseja, etteikö sinne tanssijoita löytyisi. Silmääni pisti myös se, että paikalla oli tavattoman paljon sellaista nuorta ja erittäin tanssitaitosta väkeä, jota en ollut tavannut muilla tanssipaikoilla. Eli potentiaalia alueelta löytyy. Toivotaan, että lavatanssin puolustajia myös Helsingin päättäjistä löytyy, jotta Silmun kaatamisen jälkeen edes vähän tavalliset tallaajat voivat päästä nauttimaan verovaroin maksetusta kulttuurista eikä pelkästään korkeakulttuuri ole etuoikeutetussa asemassa.

Kun vielä ukulella vahvistettu Martti Metsäkedon tanssiorkesteri vastasi soitosta, niin jokainen tietää, että musiikin suhteen on vaikea olla kverulantti. Tiedossani on, että vain yksi lahtelainen mieshenkilö seuralaisensa kanssa salakavalasti livistivät toisen setin jälkeen Wanhan tanssikellariin Sinitaivaan perään. Lähitanssit Musiikkitalon Black Boxissa pääaulasta alakertaan 8. Musiikkitalon ensimmäisessä paritanssi-illassa esiintyy Martti Metsäkedon tanssiorkesteri.

Tapahtuman tarjoaa Suomen Muusikkojen Liitto ry Vapaa pääsy. Tässä on viehättävää se, että Musiikkitalo on ottanut huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet.

Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt joutumassa häpeään. Mielenkiintoista orkesterin valinnassa on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns. Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja 'kauniita kappaleita uudelta levyltään', joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa. Synnynnäisenä kyynikkona mieleen lirahti ensimmäisenä, että jokin vaikutus tuolla nykyisen kulttuuriministerin nuivuudella korkeakulttuuriin saattaa olla, kun tällaista kansankulttuuria päästetään Musiikkitalon seinien sisälle.

Eräs pääkaupungissa ilmestyvä maan suurin päivälehti kirjoittaa tänään Taitaapi keisari olla vähissä vaatteissa, sanotaan mitä sanotaan. Tulee mieleen viime vuosikymmeniltä tietty silloinen sosialistinen valtio, jossa karjalle ei kannattanut syöttää rehuviljaa vaan sen sijaan leipää, koska tuetun leivän kilohinta oli huomattavasti alempi kuin rehuviljan. Eliittikulttuurin tarjonnassa on vähän samoja piirteitä. Vuosikymmenien ajan opiskelijoita on yritetty vieroittaa pois populaarikulttista, kuten tanssilavoilta, jotta he tottuisivat eliittikulttuurin suurkuluttajiksi.

Menestys ei ole ollut kovin vakuuttavaa. Arveluttavaa tämä on siinä mielessä, että toiset kulttuurit asetetaan eriarvoiseen asemaan. Kuka muu kuin Ralf Gothóni pystyy sanomaan, että esimerkiksi heavyrock ei ole kulttuuria, vaan se edustaa 'tunne-elämän kehittymättömintä ja raainta kerrostumaa' HS.

Liekö nykyisen kulttuuri- ja urheiluministerin nuivuuden ansiota, että Musiikkitalo on julistanut Sibeliuksen syntymäpäivän 8.

Viehättävää on se, että Musiikkitalo on ottanut näin huomioon myös pupulaarikulttuurin tarpeet. Vahvaa huhua sille, ettei kyseisessä talossa tanssimusiikkia kuule, on nyt siis joutumassa häpeään. Mielenkiintoista orkesterin valinnassa puolestaan on se, että kunnian olla ensimmäisenä on saanut orkesteri, joka soittaa lähes ainoana ns. Kuuluisammatkin tanssilavojen kassamagneetit tahtovat vetää radioiskelmää ja "kauniita kappaleita uudelta levyltään", joilla ei aina tahdo olla mitään tekemistä lavatanssin kanssa.

Miksi joskus on 'perhosia vatsassa'? Vatsa on meidän 'toiset aivot'. Pohjoisamerikkalaiset tutkijat ovat osoittaneet, että ne miljoona solua, jotka ahertavat ruuansulatusjärjestelmässämme, toimivat toissijaisten aivojen tavoin kontrolloiden monia sellaisia elintoimintojamme, joilla on yhteys mm. Ruuansulatusjärjestelmämme hermoratojen kautta 'ajattelevat' aivomme saavat runsaasti informaatiota. Tutkimusten mukaan monet voimakkaat tunteemme ovat lähtöisin vatsasta.

Esimerkiksi vaaratilanteet saavat aikaan vatsan kouristuksia ja suoliston möyryämään, samoin hetket ennen vaikeaa koetta tai ihastuksen tullessa lähietäisyydelle. Kaikki ne tapahtumat, jotka olemme kokeneet tai nähneet jäävät tiedostamattomaan muistiimme, josta vähitellen on syntynyt valtava tietopankki, josta tilanteen mukaan tuntemukset 'vatsan perhosina' pulpahtavat esiin, oli sitten kyse rakastumisesta ensi silmäyksellä tai pitemmällä aikajänteellä. Menettävätkö naiset synnytyksen jälkeen herkkyytensä?

Jos synnytyksessä alapää on liian ahdas, on emättimen aluetta pakko operoida, minkä vuoksi lähes aina sinne jää pysyvää arpikudosta. Häpyhuulille ei synnytyksessä koidu vahinkoa, joten synnytyksellä ei ole vaikutusta myöhempään seksin harjoittamiseen. Se tiedetään, että äidinmaidon tuottamisen kannalta tärkeä prolaktiini vähentää imetyksen aikana sukupuolisia haluja.

Voiko nainen saada orgasmin pelkästään rintojen koskettelusta? Se ei ole vain mahdollista vaan melko yleistä. Miehille naisen rinnat ovat tärkeimmät katseen vangitsijat, seuraavaksi tulevat pakarat. Mikä on viikon paras päivä harrastaa seksiä? London School of Ecomicsin tutkijoiden mukaan torstai on viikon paras päivä seksuaalisten suhteiden hoitamiseen. Koska tällöin sekä miehen että naisen hormonitasot ovat synkronissa.

Syynä tähän on solujen sisäinen 24 tunnin biologinen kellomme. Asiaa on tutkittu mm. Tämä tarkoittaa myös sitä, että säätämällä biologista kelloasi hiukan aikaisemmalle torstaiaamuna, jolloin testostreni- ja estrogeenitasot ovat noin 5-kertaisia muihin päiviin nähden, saatat lähteä kotoasi töihin paljon onnellisempana.

Miksi suudellessamme taivutamme päätämme oikealle? Sikiöt ja vastasyntyneet pyrkivät nukkumaan siten, että kaula kiertyy oikealle. Tästä seuraa, että totumme pitämään tätä puolta sopivampana hyväilylle. Miksi jotkut kiihottuvat seksuaalisesti vaaratilanteessa.

Jotkut ihmiset näyttävät olevan addikteja adrenaliinille, joka tuottaa kemiallisesti samanlaisia tuntemuksia kuin mitä orgasmi saa aikaan. Lisäksi adrenaliini nostaa dopamiinitasoa keskushermostossa, mistä seuraa hyvän olon tunne. Viitteitä siltä, että vaaratilanteessa rakastavaisten kromosomissa 11 geenin DRD4: Tämä voi olla syynä siihen, että etsiydytään vaaratilanteisiin suuremman tyydytyksen saavuttamiseksi.

Voiko mies saada orgasmin ilman siemensyöksyä? Tavallisesti sitä sanotaan takaperoiseksi eli sisäiseksi siemensyöksyksi. Monimutkainen lihaksiston liikesarjan vuoksi tällöin siemenneste ohjautuu virtsarakkoon, josta se sitten aikanaan tulee virtsan mukana ulos.

Jotkut miehet pystyvät harjaantumaan tässä niin, että halutessaan ohjaavat siemensyöksyn virtsarakkoon. Itämailla tällaisen tantrahierontaan liittyvän taidon opettelu ei ole kovin harvinaista. Kiinassa tätä tapaa on käytetty ehkäisymenetelmänä siten, että penistä puristetaan sen juuresta niin kovaa, ettei siemensyöksy pääse purkautumaan ulospäin.

Jos tämä virtsarakkoon suuntautuva siemensyöksy on spontaania, voi se olla merkki diabeteksesta tai eturauhasen operointitarpeesta. Montako peräkkäistä orgasmia voi saada? Kalifornialaisessa avioliitto- ja seksineuvontakeskuksessa tutkittiin henkilön kohdalla yhteensä 10 tunnin ajan orgasmia ja sen kestoa.

Eräs nainen sai ennätykseksi peräkkäistä orgasmia saman aktin aikana. Tehokkain miespuolinen ylti 16 kertaan. Päinvastoin saamme siitä nautintoa, se on hyvä tapa tutustua itseensä ja laukaista kertyneitä jännityksiä.

Sillä voi myös auttaa intiimissä parisuhteessa toinen toistaan. Vaikka kukaan ei ole näkemässä saatamme kiihottua seksuaalisesti itsestään ilman estoja ja häpeää. Silloin ajattelemme sitä, mistä pidämme, mikä tuntuu hyvältä ja minkä me tavallisesti lakanoiden välissä jaamme kumppanimme kanssa.

Tämä merkitsee samalla sitä, että itsetyydytys voi parantaa asenteitamme rakastettuumme. Vastaako yhdyntä rasittavuudeltaan kilpaurheilua? Ensimmäiset oireet seksuaalisesta kiihottumisesta ilmenevät siten, että sydän alkaa sykkiä 90 — kertaa minuutissa.

Vähän ennen orgasmia se lyö noin ja kliimaksissa kertaa minuutissa. Säännöllinen sukupuolisuhteiden harjoittaminen pitää kunnossa monia elimistön osia, ei pelkästään sydäntä. Esimerkiksi hengitystiheys koitoksen aikana kasvaa 3-kertaiseksi normaalista.

Tähän ei aina välttämättä ylletä edes kaikessa kilpaurheilussa. Sen lisäksi seksin harjoittamisessa samoin kuin urheilussa aivoissa erittyy endorfiinejä, jotka saavat aikaan euforisen olon kannustaen pitämään yllä rasitusta.

Koveneeko 'sarvi' iän myötä? Erektio heikkenee vanhetessa, kun paisuvaisessa kuitumisen sidekudoksen määrä kasvaa ja tämä syrjäyttää huokoskudoksen. Tämä prosessi alkaa jo 30 — 40 vuoden iässä ja sen seurauksena penis menettää elastisuuttaan ja laajentumiskykyään. Myös välilihana alueella verisuonten rakenne saattaa vaurioitua, mikä aiheuttaa verenkierron pienenemistä ollen yleinen syy erektion heikkenemiseen.

Myös laskimosuonten supistuskyvyn väheneminen on on merkittävä osasyy erektion menettämiseen. Tämä kysymys ei tunnu jättävän ihmiskuntaa milloinkaan rauhaan. Tutkija ja tiedemies Alfred Kinsey on paneutunut tähän asiaan ja tehnyt suurelle joukolle vapaaehtoisia asiaankuuluvia mittauksia.

Vastavasti ohuimman ympärysmitta keskikohdalta mitattuna oli 3,8 cm ja paksuimman 17,2 cm. Todettakoon, että murrosässä erektiossa jäykkyys ja koko on suuremmillaan ja siitä se sitten iän saatossa rapistuu. Laajemmat tutkimukset ovat tuoneet koko maapalloa koskevaa tietoa, jota kuvaa tämän linkin kartta.

Voidaan myös todeta, että kirjallisuus tuntee mainintoja Kinseyn tuloksia pienemmistä peniksistä, mutta ilmeisesti kyseisissä tapauksissa synnynnäiset kasvuhäiriöt ovat olleet syinä. Mitä naisen sisällä tapahtuu, kun hän näkee miehen josta pitää?

Tällöin naisen elimistössä tapahtuvat muutokset ovat nopeita ja monimutkaisia ja prosessiin osallistuvat monet elimistön järjestelmät. Näkö- ja joskus myös hajuaisti antavat naisen aivoille hälytyksen, että näköpiirissä on 'mielenkiintoinen kohde'. Tahdosta riippumaton vegetatiivinen järjestelmä lähettää käskyn lisämunuaisille erittää lisää adrenaliinihormonia, joka lisää sydämen sykettä, laajentaa keuhkoputkia, lisää verenpainetta ja kiihdyttää keskushermostoa.

Kaikki naiselliset järjestelmät virittyvät maksimaaliseen valmiustilaan. Hypotalamuksessa oleva hormonitoimintaa säätelevä keskus lähettää suuren määrän erilaisia käskyjä neuronien välityksellä saaden aikaan estrogeenien erittymistä.

Emätin kostuu ja hikirauhaset alkavat toimia täydellä teholla. Näiden tuoksujen avulla nainen pyrkii kiinnittämään miehen huomion ja houkuttelemaan tätä. Esimerkiksi hajuvesiteollisuus matkii tätä prosessia. Aivoissa rauhoittavan serotoniini- ja unettavan melatoniinihormonin erittyminen hidastuu.

Samalla endorfiinin tuotanto kiihtyy, mikä tekee euforisen olon ja saa kaiken tuntumaan naisesta 'ruusuiselta'. Ruokahalukeskus ei viestitä nälän tunnetta, vaikka asianomainen olisi ollut useita tunteja syömättä mitään. Voiko mies halutessaan estää erektionsa? Vapaaehtoistutkimukset osoittavat, että seksuaalisti kiihottavia kuvia näytettäessä jokainen koehenkilöistä sai erektion, vaikka pyrki mielessään tätä välttämään. Siten vanha sanonta 'kyrvällä on oma tahtonsa' pitää edelleen paikkansa.

Peniksen erektiota säätelee aivojen nautintokeskus tai yhtä aikaa kaksi eri keskusta selkäytimen myötävaikutuksella. Kun ajattelemme jotain henkilöä, jota kohtaan tunnemme seksuaalista vetovoimaa, kiihottuvat tietyt vegetatiivisen hermojärjestelmämme omasta tahdosta riippumattomat osat ja lantioalueen verenkierto kiihtyy. Se saa aikaan myös, että veren määrä peniksessä kasvaa jopa kertaisesti. Tämä veri kertyy peniksen paisuvaisen sienimäisiin ontelorakenteisiin lisäten niiden tilavuutta.

Samaan aikaan laskimosuonet supistuvat hidastaen poistuvaa veren virtausta, jolloin verenpaine onteloissa kasvaa saaden aikaan peniksen koon merkittävän kasvun ja jäykistymisen. Kuten miehet ja pornoteollisuus hyvin tietävät, erektio ei synny pelkästään silloin, kun nainen kiihottaa miestä fyysisesti, vaan sen saa aikaan myös kuvan katselu tai pelkkä kiihottava muisto intiimistä hetkestä. Miksi erektiossa joillakin miehillä penis käyristyy tai kaartuu?

Tästä ei tarvitse olla huolissaan, ellei siitä ole haittaa seksin harjoittamisessa. Tämä useimmiten on synnynnäinen sairaus, joka on nimetty Ludvig XV: Yleensä, jos se on kehittyäkseen, se kehittyy vasta myöhemmällä aikuisiällä.

Käyristyminen johtuu joustamattoman arpikudoksen muodostumisesta paisuvaisen ontelorakenteisiin. Sen vuoksi joillakin miehillä erektiossa penis käyristyy uskomattoman paljon. Kirurginen toimenpide on ainoa lääke, jolla tästä vaivasta pääsee eroon. Tiede sanoo että on. Sen lisäksi, että 30 eri lihasta saa suutelemisessa harjaannusta, usein toistuvat suutelemiset lisäävät itsetuntoa ja parantavat verenkiertoa.

Amerikkalaiset tutkijat tietävät kertoa, että suutelemista harrastavat ihmiset elävät keskimäärin useita vuosia kauemmin kuin sitä harrastamattomat ja sen lisäksi he potevat vähemmän erilaisia särkyjä tai saavat erilaisia kohtauksia. Tämä voi johtua siitä, että suuteleminen saa aikaan monien hormonien lisäerittymistä, jolla on särkyä lieventäviä vaikutuksia ja jotka vahvistavat elimistön puolustuskykyä.

Klassinen kielisuudelma eli 'tulisuudelma' saa sydämen tykyttämään kaksi kertaa tavallista nopeammin ja verenpaine nousee kohisten. Aistit sumenevat ja näyttää usein siltä, että suutelun aikana osapuolet ovat sokeita ja kuuroja. Miksi miehillä on aamuerektio? Tämä johtuu siitä, että yöllä nukkuessa virtsarakko täyttyy aiheuttaen alavatsan laskimosuonten ahtaumaa, jolloin veren purkautuminen sydämeen heikkenee ja peniksen paisuvaiseen kertyy purkautumatonta verta. Ilmiö on sama sukupuolisen kiihottumisen aikana, mutta aamuerektioon ei liity sukupuolihaluja.

Aamuerektio osoittaa, ettei mies ole impotentti ainakaan fyysisesti, vaan jos näitä ongelmia on, niin ne johtuvat ujoudesta tai psyykkisistä syistä.

Tavallisesti ei, mutta on oltava varovainen mm. Ajon aikana kivekset ovat alttiina satulan aiheuttamalle tärinälle ja iskuille. Kilpapyörien satulat ovat tavattoman kovia ja voivat häiritä sukupuolielinten verenkiertoa ja kuoppaisilla teillä tärinä välittyy entistä kovempana niihin. On suositeltavaa nousta satulasta polkimien varaan ainakin puolen tunnin välein.

Voiko nainen olla impotentti? Kaikilla naisilla on sama ominaisuus, heiltä puuttuu klitoriksen turpoamiskyky. Kuten peniksen erektiohäiriössä, tämä ei estä naista osallistumaan passiivisena osapuolena yhdyntään, mutta se kyllä vaikeuttaa seksuaalisen nautinnon saamista. Väkeä oli kuin ylösnousemuksessa. Loppuehtoosta parkkipaikkoja taisi olla jaossa enää hautuumaan syrjässä. Pekka Niskan Pojat näyttivät ottaneen tai saaneen lämmittelijän roolin ja aloittivat iltasoiton.

Hiukan ahtaan oloista oli, kun akvaarion ovi oli suljettuna vielä siinä vaiheessa, vaikka sitä jo silloin tällöin hiukan raoteltiinkin. Monella muulla tanssipaikalla ei olisi tullut tanssimisesta mitään illan väkitiheydellä, mutta sen verran taitavaa ja toiset huomioon ottavaa porukka oli, jotta hyppimään pystyi suhteellisen mukavasti.

Tähtiorkesterin kohdalla soittava eli toisen setin aloitti Helminauha, joka minulle oli uusi tuttavuus. Pitkin katsein seurailimme kotiristin kanssa, kun nuoria poikia lappoi soittimiensa taakse. Taisi siinä vilahtaa ajatus mennä tämän setin ajaksi kahvion puolelle hakemaan lisävoimia PNP: Jäimme kuitenkin kuuntelemaan ensimmäiset kappaleet.

Jälleen kerran pitää tunnustaa, että ennakkoasenne oli täysin pielessä. Vuosiin en ole kuullut nuoren uuden orkesterin soittaneen niin hyvää tanssimusiikkia, mitä Helminauha soitti. Kaiken lisäksi se soitti hyvin koko illan ei vain ensimmäisiä kappaleita. Triolit ja hitaat valssit olivat lähes samaa tasoa kuin Hugo Strasserilla erona vain, että Helminauhalla oli myös loistava solisti.

Vankkumaton mielipiteeni lienee, että nuo pojat ovat kuumaa kamaa ensi suven lavamarkkinoilla. Ehkä tämän ensihuuman vuoksi PNP: Tilanteesta teki jännittävän se, kun Helminauhaa pää mittaamaan toisella hyvällä orkesterilla eli PNP: Jos sokkotestiin olisin joutunut, en pitäisi mahdottomana, että olisin pistänyt Helminauhan ykköseksi ja sitten vasta PNP.

Muistutan kuitenkin, etten ymmärrä varsinaisesta musiikista mitään ja kuuntelen sitä jaloillani eli miten se sopii minulle tuttuihin tanssiliikkeisiin niin rytmisesti kuin melodisesti.

Kiitokset Sarille ja koko Pavin henkilökunnalle uhrautuvasta työstänne meidän ja koko tanssikulttuurin eteen. Ilman teitä mielialamme huolto ja ylläpito olisi kokonaan tablettien varassa. Pienenä loppukaneettina vielä, että monet puhujat saisivat ottaa oppia Sarin kiitospuheesta: Onko joillakin naisilla "hotdog"-lihaksisto? Monille "hotdog"-ilmaisu sukupuoliyhteyteen liittyen lienee tuntematon, mutta sitä käytetään puhuttaessa naisen lantiopohjan, tarkemmin välilihan perineum ja emättimen alueiden, tahdosta riippumattomista supistuksista naisen orgasmin aikana.

Kuukausien harjoittelun tuloksena jotkut naiset voivat saada näitä supistuksia aikaan tahdonvaraisesti. Kun yhdynnän aikana ollaan hetki liikkumattomassa tilassa, miehestä voi tuntua kuin hänen penistään nuoltaisi.

Väitetään, että tällaista kykyä tavataan erityisesti itämaisilla naisilla. Kaikki naiset eivät suinkaan pysty tällaista kykyä saavuttamaan, vaikka he kuinka harjoittelisivat lantiopohjan lihaksistoaan.

On olemassa erilaisia harjoitusohjelmia, joiden avulla näiden lihasten jännitysvoimaa voidaan jopa kertaistaa muutaman kuukauden harjoittelulla. Rakastuminen - onko se sairaus? On totta, että rakastuneilla ihmisillä on samanlaisia oireita kuin pakkomielteistä kärsivillä sairailla. Molemmilla on alhainen serotoniinitaso, minkä vuoksi neuronit välittävät huonosti hermoimpulsseja.

Alhainen serotoniinitaso voi aiheuttaa aggressiivisuutta ja järjettömiä tekoja. Pisan yliopiston tutkijoiden mukaan, rakastuminen ja mielenterveyshäiriöt, ovat patologisesti samanlaisia mitä tulee niiden aiheuttamiin rakenteellisiin ja kemiallisiin muutoksiin aivoissa.

Kummassakin tapauksessa ne ottavat uhrilta samat aivoalueet hallintaansa. Miksi sydän lyö kovemmin ollessamme kiihtyneitä tai rakastuneita? Mekanismi on hyvin samanlainen kuin, jos olemme peloissamme. Sydän jyskyttää, polvet ovat hervottomia, suuta kuivaa ja vatsassa kiertää. Kaikki tämä johtuu vegetatiivisesta hermostosta, joka ohjaa tahdosta riippumattomia elintoimintojamme, kuten hengitystä ja sydämen lyöntitiheyttä.

Kun aivomme saavat viestin jostakin uhasta tai kun rakkaushalut johonkin kohteeseen iskevät päälle, se laukaisee sarjan reaktioita, jotka pistävät elimistömme maksimaaliseen reaktiovalmiuteen. Hälytys menee aivojen hypotalamukseen, joka silmänräpäyksessä erittää stressihormoneja, erityisesti adrenaliinia.

Samaan aikaan hermoratoja pitkin sydämeen käsky, jotta sen tulee olla valmiina kaikkeen mahdolliseen. Onko rakastuminen terveydelle hyväksi? Kaikki asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että pariskunnan väliset hellät suhteet ja aktiivinen sukupuolielämä edistävät terveyttä.

Tämä johtuu useammastakin syystä. Ensinnäkin seksuaalinen kiihottuminen lisää oksitosiinihormonin erittymistä, mistä puolestaan seuraa tiedostamaton kumppanin tarpeiden tyydyttäminen ja se herättää lämpimiä tunteita toista kohtaan. Seksi laukaisee stressiä ja lisää onnen täyttymystä ja nautintoa. Tämän saavat aikaan lisääntyneet endorfiinit, jotka tunnetaan myös 'onnellisuushormonien' nimellä, vaikka ne eivät ole varsinaisia hormoneita, vaan sisäisesti tuotettuja opioideja opiaatteja.

Ne aiheuttavat aivoissa ekstaasin, unen ja hyvänolon tapaisia tuntemuksia. Laaja 90 henkilön amerikkalainen tutkimus osoittaa, että oksitosiini ja endorfiinit lisäävät elimistömme vastustuskykyä erilaisiin sairauksiin.

Sukupuoliyhdynnän aikana vapautuu typpimonoksidia, mikä lisää sukupuolielinten verenkiertoa ja sitä kautta pienentää miehillä esimerkiksi prostatasairauksien syntymisriskiä. Kaiken kaikkiaan seksuaalisesti aktiiviset ihmiset sairastavat vähemmän, ovat sosiaalisempia ja luonteeltaan tasapainoisempia sekä nauttivat elämästään muita enemmän.

Valitettavasti rakkaudessa kaikki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Siihen liittyy niin positiivisia kuin negatiivisiakin tunteita kuten hurmiota, juhlamieltä, raivoa, inhoa ja torjuntaa. Rakastuminen saattaa olla kehittynyt sen vuoksi. Että suuri osa ihmisistä ja tietyistä eläimistä on päättänyt keskittyä yhteen säästääkseen tälle kaiken energiansa ja huomionsa. Näin elämisen olosuhteet ja eloonjäämisen mahdollisuudet paranevat.

Paradoksaalista on, että kohdatessamme uuden halujemme kohteen, pitää meidän rakastua jälleen ja vielä edellistä kertaa voimakkaammin. Tästä seuraa samanlaista paniikkia kuin ainakin nisäkkäillä nuoren jälkeläisen vieroitus äidin helmoista tulemaan toimeen omin voimin. Tällöin rakkaus saattaa muuttua vihaksi ja inhoksi, koska aivojen palkitsemisalueet ovat läheisesti sidoksissa aivojen alueeseen, jossa käsitellään raivoa.

Vielä on syytä huomata, että erotessaan rakastuneet yleensä taipuvat kohtaloonsa ja vaipuvat ehkä pitkäksikin aikaa masennukseen ja epätoivoon. Nämä negatiiviset tunteet voivat saada aikaan pakonomaista ahdistusta ja psykopaattien tapauksessa jopa rakkaampansa tappamisen. Joissakin henkilöissä rakkaus saattaa nostaa esiin paljon suurempia ja kohtalokkaista piirteitä, mitä tavallinen ihminen ihminen ei yksinkertaisesti pysty kuvittelemaan.

Näyttää siltä, että parisuhteen onnistumista on erittäin vaikea etukäteen ennustaa, mutta tutkimukset antavat vahvoja viitteitä siitä, että geneettisten selvitysten avulla eron ennustettavuutta voidaan lisätä. Tätä varten on kehitetty erilaisia matemaattisia mallejakin, jotka ehkä havainnollistavat asiaa, mutta joiden tarkkuus on korkeintaan se, kuinka päteviä ovat lähtöarvot.

Rakaudella on erilaisia muotoja, mutta todennäköisesti niillä on yksi yhteinen kehityspiirre, jota tiede yhä edelleen on etsimässä. Äidinrakkaus on hyvä lähtökohta.

Se on biologinen tunne aistiin verrattavissa. Eläimillä, jotka auttavat jälkeläisiään säilymään hengissä, vanhempien yhteiselo on olennainen osa arkipäivää, jolloin myös geenit siirretään seuraavalle sukupolvelle. Oksitosiinilla on tärkeä osa siinä prosessissa, jossa äidin ja lapsen välille kehittyvät kiinteät siteet.

Toinen hormoni, prolaktiini, luo valmiuksia äidille ja isälle vanhemmuuteen. Äidinrakkaus poikkeaa nisäkkäillä naaraan ja uroksen välisestä rakkaudesta. Peltohiirillä on vain yksi seksikumppani, mutta vasopresiinihormonin tuottamiseen liittyvä pieni geenimuutos tekee tästä eläimestä seksihurjastelijan.

Oli rakkauden alkuperä mikä tahansa, niin romanttisen rakkauden tarkoituksena on ollut ja on saada aikaan onnellisuuden ja täydellisyyden tuntemusta. Rakkauden siteet eivät rajoitu yksinomaan miehen ja naisen välille, myös homoseksuaalinen suhde voi ylläpitää lujiakin sosiaalisia siteitä. Kun kohdallemme osuu todellinen rakkaus, on tehtävä päätös syvällisemmästä kumppanuudesta.

Päätöksen tekoon vaikuttavat monet toivotut ja epätoivotut tekijät. Oleellisia tekijöitä ovat mm. Naiset etsivät puolisokseen, pitkää ja hyvän näköistä maskuliinikasvoista miestä, joka on rikas ja korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa.

Miehet arvostavat nuoria, hedelmällisiä, ei liian pitkiä ja kapeavyötäröisiä naisia. Muut tekijät ovat epäoleellisempia. Ihmiset tuntevat vetovoimaa sellaisia kohtaan, jotka muistuttavat heitä itseään tai heidän vanhempiaan. Vetovoimaa antaa se, että henkilöillä on keskenään erilaiset molekyyliyhdisteet immuunijärjestelmissään MHC. Jos parilla on erilaiset immunologiset geenit, on näiden populaatio suurempi, jolloin on todennäköistä, että he saavat terveempiä yhteisiä jälkeläisiä, koska näillä on monipuolisempaa vastustuskykyä moninaisiin sairauksiin nähden.

Jotkut eläinlajit, kuten linnut ja hiiret, kilpakosijat houkuttelevat potentiaalisia puolisojaan monipuolisella laululla ja tanssilla. Ihmisillä älykkyys ja taito ovat korkealle arvostettuja ominaisuuksia naimamarkkinoilla. Ei tullut ja pilvet hävisivät taivaalta. Hengetär saapui meille kävellen ja päätimme käväistä kaupassa. Kaupat olivatkin kiinni Helluntaipäivänä. Onneksi maitoa sai muualtakin, mutta moni muukin erehtyi luulemaan kauppojen olevan auki.

Lukihan tuo tieto lehdessä, että kaupat ovat kiinni tänään. Kunhan olisi tullut luettua. Hengetär lähti pyörällä kohti kotiansa.

Mikäs se olikaan pyöräillessä, ilma kun oli täydellinen. Naiset ovat aina olleet ala-arvoisia perussuomalaisissa. Heille ei ole annettu menestymisen mahdollisuuksia, heidät on kylmästi syrjäytetty. Lehdessähän oli keväällä kirjoitus naisista joita oli kohdeltu todella huonosti perussuomalaisissa. Toki, löytyy naisia joilla on mahdollisuudet menestymiseen perussuomalaisissa mutta kaikki naiset eivät halua osallistua samaan "nuolemiseen".

Ministerimies sai kenkää, Soini lausui viitaten opetusministerinä toimineeseen Jukka Gustafssoniin. Gustafssonin lisäksi myös peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson siirrettiin syrjään.

Heidän paikoilleen nousevat Krista Kiuru opetusministeriksi ja Susanna Huovinen peruspalveluministeriksi. Kiurun paikalle asunto- ja viestintäministeriksi nousee Pia Viitanen. Soini moitti eilen vasemmistoa duunarimiesten unohtamisesta ja sanoi, että perussuomalaiset ottavat miesasian esiin naisia sortamatta.

Näyttää siltä, että perussuomalaiset oikein hamuavat Suomen suurimman sovinistiliikkeen titteliä, Vainio lataa sunnuntaina medialle lähettämässään tiedotteessa. Keisari Soini ja retoriset vaatteet. Huh, kun aika rientää. Päivä meni kuin siivillä, tehtävää meinaten piisasi. Ihanan lämmin päivä joka oli oikein otollinen siivuokseen.

Hiki siis virtasi suorana "purona" naamasta, kun siivousta tein. Oikein piti varoa, ettei hikipiskot pudonneet pestylle lattialle. Vaasan kersa käväisi iltasella "lapsiansa" tapaamassa. Saunottua tuli ja ihanasta säästä nautittua. Aamusta kutsui Seinäjoki ja hommat siellä iltapäivään saakka. Hengetär saapui myös matkoiltansa ja jäi odottelemaan kyytiä kotiansa kohti. Kierrettiin Lapuan markkinoiden kautta ja käytiin varaamassa paikka huomiselle päivälle markkinoille. Hengetär saatiin onnellisesti kotiinsa ja lähdimme mieheni kanssa yhdessä kohti katsastusasemaa tavoitteena saada muutettua henkilöauto pakettiautoksi.

Kaikki meni hyvin siihen asti kun piti maksaa. Hups, kummallakin oli jäänyt lompakko kotiin. Eihän siinä auttanut muu kuin käväistä uudelleen katsastusasemalla, että sai uudet paperit autoon. Iltasella olin ABC-llä kokouksessa ja vielä myöhemmin viemässä telttaa torille huomista varten.

Vaikka oli jo myöhä niin kersa joka oli tullut meille oli lämmittänyt saunan ja pääsin saunaan lepuuttamaan "hermojani". Ilma oli mitä mahtavin iltaan saakka. Nyt aamusta kutsui Lapua ja markkinat siellä. Vaude mikä sää oli tänäänkin. Vaikka olin varjossa niin aurinko teki tehtävänsä. Todellakin mahtavat markkinat ainakin edustamani kansalaisaloitteen puolesta. Nimiä tuli paljon ja maailmaa tuli parannettua vielä enemmän. Kiitos teille kaikille, jotka kävitte tapaamassa ja juttelemassa myös muistakin asioista.

Kiitos myös Alahärmän avustajille, jotka antoivat mahdollisuuden tutustua myös toriin lähemmin. Tässä yksi kuva markkinoilta. Kuvassa minä ja eräs joka halusi allekirjoittaa lomakkeen ja sanoa painavan mielipiteensä asiasta. Aamusella kutsui ensinnä hengetär ja hänen kyytiinottamisensa. Matka jatkui kohti Seinäjokea ja hommia siellä. Hengetär suunnisti junalla kohti "tuntematonta". Hommissa päivä vierähti nopeasti, olihan apunani hommia opetteleva henkilö. Todella kätevä ja aikaansaava ihminen.

Ilmankos päivän tuotto oli enempi kuin koskaan. Itselläni on ollut pieni ongelma ratkaistavissa kotonani. Ongelma ei kosketa oikeasti kotia, vaan kotiin liittyvää yhtä "osiota ". Palaan aiheeseen, kunhan enemmän kirjoitettavaa löytyy asiasta. Teini käväisi tänään äitinsä luona myöhästyneillä Äitienpäivä Onnitteluilla. Parempi myöhään kuin ei lainkaan. Onnettomuutta oli pikkuisen matkassa, mopon rengas tyhjeni takaisin tullessa.

Isänsä haki autolla niin mopon, kuin teininkin kotiin. Iltasella alkoi kova tuuli ja tuulen mukana saapui vesisade. Ei iso, mutta sopivasti kasteleva. En usko peltojen kärsineen näin pienestä sateesta. Pelto varmasti kestää traktorin. Toivon näin, koska kaikki on nyt pikkuisen myöhässä viljelyksien suhteen ja muutenkin. Saunottua tuli ja Kisu karvainen "lapsenlapseni" ilmaantui yllättäen kanssani saunomaan.

Ai niin, tietokone ilmoitti meikäläisen 35 vuotta nuoremmaksi. Ihanan keväinen sää oli tänään. Iltasella tuli pieni olematon sadekuuro. Lähdin sitten päiväsellä katsastusasemalle laittaamaan autoa nimiini ja toista seisontaan. Kaikki meni hyvin siihen saakka, kun 70 boonusta piti siirtää autosta toiseen.

Meikäläinen löytyi tiedostoista n, 35 vuotta sitten. Ei siis boonuksia, hyvä kun ajokortti oli. Osoite oli yhtä vanha ja kaikki muukin retuperällä. Trafilta ja vakuutusyhtiöstä on kaikki tullut aina oikein, mutta nyt oli tietokone jotenkin saanut minut 35 vuotta nuoremmaksi.

Onhan se hienoa nuorentua nopeasti, mutta naamavärkki ei nuorennuksesta huolimatta asiaan reagoinut. Kersa käväisi ystävänsä kanssa saunomassa ja samalla vaihdettiin kersan autoon öljyt ja suodatin. Kyllä kelpaa taasen ajella. Kisu, karvainen "lapsenlapseni" oli saunassa myös ja nautti ihanista löylyistä.

Odotellaan koska boonukset tulee esille ja meikäläinen palaa omaan ikäänsä. Saunottua siis tuli, joten: Sopivan lämmintä ja tuuletonta. Päiväsellä käväisimme mieheni äidin luona, päivää juhlistamassa. Oma äitini sai toki kortin, mutta käymme myöhemmin paikanpäällä onnittelemassa.

Eilinen ilta poikkesi tavanomaisesta aika paljon. Vaippaikäiset pölläilivät oikein kunnolla.. Ensin mentiin autotalliin väkisin ja sen jälkeen kaadettiin toisen vaippaikäisen mopoon tallista bensat. Totesinkin meidän vaippaikäiselle, että saatte sitten yhdessä vahtia autotallia yö-ajan. Autossa on nukkumatilat ja peittoja löytyy. Eihän tämä toinen vaippaikäinen halunnut tulla kaveriansa entistä auttamaan vartionnissa. Yhteisvastuullisuus oli ja on hänelle tuntematon käsite.

Tarkoitus oli, että vaippaikäiset olisivat olleet vahdissa n, ½ tuntia ja sillä selvä. Mutta ja ISO mutta tulee siinä, että tämä bensat vienyt vaippaikäinen saapui meille n, klo: Vaippaikäinen on v. Totesin vaippaikäisen Appiukolle, ettei asia kuulu hänelle mitenkään. Hän ei ole "vävynsä" huoltaja. Appiukko alkoi melttoamaan yöllä meidän pihassa toisesta hommastani tai oikeammin todettuna sanoi: Syitä valehtelu syytöksiin oli kaikenlaisia. Kehoittaisin vaippaikäisen Appiukkoa selvittämään ensin totuuden ja tulemaan vasta sitten meille klo: Etenkin kun ei ole vaippaikäisen huoltaja mitenkään.

Meidän vaippaikäinen meni toisen vaippaikäisen kanssa autoon ja yöksi vaippaikäisen Appiukon luokse. Asiasta käväisi poliisitkin yöllä n, klo: Juteltiin tilanteesta ja yhteisvastuullisuudesta. Murto on murto ja varkaus on varkaus. Kiitos omille "kersoille" Äitienpäivä Onnitteluista. Samoin kiitos teille kaikille jotka muistitte minua onnitteluin.

Päivä oli siis mitä ihanin, niin sään kuin juhlankin takia. Kiitos kaikille, jotka otitte osaa kansalaisaloitteeseen Kauhajoen markkinoilla. Seinäjokihan se aamusta kutsui ja hommia piisasi ihan riittämiin. Kiitos teille kaikille jotka tänään Kauhajoen markkinoilla olitte täyttäneet paperilomakkeen Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyyden puolesta.

Teitä oli ollut todella paljon ja hyvä niin. Onneksi Suomen kansalaiset vihdoinkin ymmärtävät mistä jatkuva työttömyys johtuu. Samoin ruan hinnan nousu 6 kertaiseksi. Tosin on povattu, että nousee edelleen. Te, jotka ette ehtineet torille niin muistakaa. Kauhajoen kirjastossa on paperilomakkeita joilla voi ilmoittaa kantansa. Teuvan kirjastossa on kansio jossa on useampia aloitteita, mutta oikean kyllä löytää.

Vettä satoi tuulen kanssa ja kasteli näin ollen "lepolassetkin" terassilla. No, onneksi kesä kuivaa. Päivä vierähti Itsenäisyyspuolueen asioita hoidellessa. Ei mitään erikoista tälle päivälle. Rauhallista menoa, koko päivän.

Iltasella lähetin Ilkka lehteen mielipidekirjoituksen joka toivottavasti julkaistaan nopeasti. Saataisiin vähän uutta näkökulmaa erään rahanreijän suhteen. Seinäjokihan se aamusta kutsui ja kutsuikin työntäyteinen päivä. Ensimmäinen vapaahetki koitti kun olin ollut hommissa 5 tuntia. Hyvä niin, että väkeä kävi ja aika kului kuin siivillä. Aika moni, ei asiakas totesi tänään tiskin toiseltapuolen: Eräs henkilö toimitti kuinka hän, oli A-studion alussa huudahtanut: Mukavaa, että ihmiset tunnistavat ja muistavat missä ollaan kohdattu.

Huomenna lauantaina, on Kauhajoen markkinoiden ensimmäinen päivä. On todella valitettavaa, etten ehdi markkinoille mukaan. Hommat kun kutsuvat taasen aamusta Seinäjoella.

Kauhajoen markkinoilla on paikalla Itsenäisyyspuolueen edustajia ja mukana on myös Antti Pesonen ja lukematonmäärä paperilomakkeita joilla voi ottaa osaa kansanäänestykseen Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä. Voi kuinka olisin halunnut itse tulla paikalla ja nähdä kaikkia tuttuja Kauhajoki ajalta. Mutta, ei voi mitään. Menkää te hyvät ihmiset tapaamaan heitä ja allekirjoittakaa lomake jolla Suomen tulevaisuus pelastetaan.

Jos jokin asia askarruttaa uskon, että saatte vastauksen suoraan torilta ko. Odotan täällä Ylihärmä sektorilla sitten tietoa, kuinka moni teistä meni ottamaan osaa Suomen paremman tulevaisuuden takia. EU vie meiltä kaiken, mutta mm.

Eta-sopimus kun takaa meille oikeuden määrätä omista tuloistamme ja oikeuden kaupankäyntiin ja matkustamiseen. Onneksi nimiä kertyy jatkuvalla syötöllä lisää. Suomalaiset ovat heränneet huomaamaan missä oikeasti nykyään mennään. Todella kesäinen sää oli tänään. Ehdin nauttia ihanasta ilmasta, pikkuisen aikaa.

Vierähtihän tuo iltapäivä hommissa nopeasti. Mies oli tänään siistinyt mansikkamaan, nyt voidaan odotella mukavaa satoa tulevaksi. Ei siis mitään kovin erikoista tänään. Rauhallinen aamupäivä , iltapäivä töissä ja ilta kotona. Erikoista ei ole sekään, että vaippakerholaisia saapui meille yllättäen klo: Yhtä yllättäen, vaippakerholaiset saavat kohta luvan lähteä kohti omia kotiansa. Vapaata oli tänään Seinäjoen hommista, mutta kiirettä silti piisasi.

Kersa saapui ystänsä ja karvaisten "lapsenpapsieni" kanssa meille itapäivästä. Siinähän jäivät laittamaan ruokaa loppuun, kun lähdimme "naapurin" kanssa naisina hengettären asunnolle tekemään askareita jotka yleensä kuuluvat miehille. Hyvinhän tuo onnistui, jäi siinä moni mies suu auki kun " naapuri" pisti hommaan vauhtia. Kersa ja ystävä lähtivät iltasella kohti Vaasaa ja "mummun" karvaiset jäivät meille hoitoon.

Eilen oli tullut Pohjanmaan radiossa mielenkiintoinen lähetys Kangas- Annala teistä ja sillasta. Tässä ote radion uutisesta: Viime viikolla Korkein Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, jossa vaadittiin kaupunginhallituksen päätöksen kumoamista. Päätös koski maakorvauksien maksamista kankaankyläläisille maanomistajille. Hylkäys tarkoittaa, että maita voidaan lunastaa ja tietä periaatteessa ryhtyä rakentamaan. Aluehallintovirastossa on kuitenkin vielä vireillä hallintopakko-hakemus, mikä voi toteutuessaan kieltää kaiken työn aloittamisen niin kauan kuin oikeusasteissa on keskeneräisiä valituksia.

Päätöstä odotetaan toukokuun aikana. Mikäli hallintopakkoa ei tule, tien rakentaminen voidaan aloittaa Kankaankylällä. Sen sijaan siltaa ei vielä päästä rakentamaan, eikä sillan Annalan puoleista osuutta. Silta odottaa vielä vesitalouslupaa. Tiehanketta valmistelevan toimikunnan puheenjohtaja, Kauhavan tekninen johtaja Juha Takamaa sanoo, että kun luvat ovat kunnossa, rakentaminen alkaa kuukauden kuluessa. Arvioisin, että syksyllä aikaisintaan, toteaa Takamaa. Kankaankylällä tiehanketta aluksi vastustettiin, mutta sitten suurin osa kääntyi tukemaan tiehanketta.

Epäilijöitäkin kuitenkin edelleen on. Kummallakin puolella jokea tiehankkeesta on keskusteltu voimalla ja tunteikkaasti. Nyt pelätään sitä, että rakentaminen aloitetaan turhaan. Kyläläisiä närästää erityisesti se, että tie rakennetaan Ylihärmän porkkanarahoilla, vaikka kyläläiset toivoisivat niiden kohdentuvan tien oikaisemiseen. Tie valmis ensi vuonna? Toimikunta kuitenkin uskoo Kangas-Annala -tien valmistumiseen. Jos toteutus on lopulta näin nopea, se päättäisi useamman vuoden kestäneen prosessin.

Tien rakentamisesta päätettiin jo ennen kuntaliitosta ja se merkittiin liitossopimukseen. Kyläläiset sekä Annalassa että Kankaankylällä kuitenkin kokivat, etteivät tulleet kuulluiksi.

Hanketta on vastustanut myös muun muassa Kauhavan Luontoyhdistys joki- ja peltomaiseman luontoarvojen takia. Se on arvioitu kansainvälisesti tärkeäksi lintualueeksi, jolla levähtää ja ruokailee useita uhanalaisiakin lintulajeja. Myös Museovirasto on huomauttanut hankkeesta.

Tiehanketta vastustava kansalaisadressi sai internetissä nimeä. Syy, kannanottamuuteen on selvä. Takamaa ei voi tietää etukäteen tulevia päätöksiä. Takamaa ei selkeästi ota kantaa siihen uhrataanko Ylihärmän porkkanarahat olemattomaan tienpätkään.

Hänhän ei voi tietenkään näin tehdä, mutta Takamaa olisi voinut ottaa kantaa siihen: Hankkeelle, josta Takamaa myöntää olevan useita valituksia vireillä.

Olisin kuitenkin odottanut Juha Takamaalta selvempää ja rehellisempää kannanottoa hankkeen suhteen. Toki, työpaikka on jokaiselle ihmiselle kallis, vielä kun töitä on, mutta Ylihärmän porkkanarahojen laittamista tienpätkään jolla ei ole tulevaisuutta tai tulevaisuuden näkymiä ,  minä en hyväksy.

Takamaan tiedonanto oli täynnä ympäripyöreitä vastauksia, vastauksia joista lainvoimaisuus vielä uupuu. Uhrataanko porkkanarahat kuin venäläisessä ruletissa? Odotetaan osuuko luoti vai eikö osu? Onhan se toki hienoa, että kankaankyläläiset saavat uuden tein Helmiladolle.

Kauhavan kaupunki on nyt todellisen haasteen edessä. Pitää löytyä rahat, maanomistajille joiden maita Kankaalla käytetään uuden tien hyväksi, rahaa pitää löytyä tulevaisuudessa niin siltaan kuin tiehenkin, samoin päiväkotiin, kouluremonttiin, uuten paloasemaan, ym.

Mistä Kauhavan kaupunki löytää takaajat miljoonien lainojensa hakemukseen? Tämä kysymys jää nähtäväksi. Saunottua siis tuli ja blogi jäi hyvin myöhäiselle yöhön. Ja korjataan huomenna isommat virheet, virheet joita ei väsyneenä huomaa.

Kirjoittanut Eija-Liisa Kiviharju-Ketola klo 0. Antti Pesosen kannanotto EU: Seinäjokihan se näin kauniina keväisenä päivänä kutsui. Hommia oli niin ettei meinannut tajuta edes sulkea työpaikan ovea. Havahduin vasta, kun naapuriliike alkoi lopettamaan tältä päivältä. Kuluihin siinä aika joutuisasti ja asiakkaat olivat mitä ihanampia tänään.

Huumorikukka on kaunis kukka, se tuli tänään taas kerran todistettua. Vaippaikäiset olivat taasen kokoontuneet meille ja meno oli sen mukaista. Kunnon karjaisu ja hiljaisuus oli taattu. Vaippaikäiset koittelivat hermoja soittamalla joitain jonninjoutavia kappaleita tietsikalla. Lopuksi vaippaikäiset ymmärsivät soittaa kappaletta: Taistoihin tiemme kun käy jne, Totesinkin, että siinä sopiva kappele teille elämää varten, elämä kun on taistelua. Lannistua ei saa, vaan laulaa vaikka mielessään ko, kappaletta.

Tiedä sitten menikö viesti perille? Lukekaa ajatuksella Itsenäisyyspuolueen pj Antti Pesosen kirjoitus Suomen todellisesta tilanteesta. Toki me kaikki tiedämme kuinka suossa olemme, mutta asian myöntäminen ottaa joskus todella koville. Syytä ongelmiin haetaan joskus  ihan väärästä sektorista. Syy on vain ja ainostaan EU: Kokemuksen koulu on kallis maanantai Keskustalle EU on itsenäisten valtioiden liitto, sanoi keskustan puheenjohtaja äskettäin.

Kun keskustalle EU on itsenäisten valtioiden liitto, valtioiden itsenäisyys näyttää olevan keskustalle sitä, että itsenäinen valtio ei voi itse päättää talouspolitiikastaan, kauppapolitiikastaan, aluepolitiikastaan, maatalouspolitiikastaan, ulkopolitiikastaan tai turvallisuuspolitiikastaan.

Kovin oli kaunis sää tänään, mutta tuuli oli kylmä. Kunhan tuulensuunta kohta vaihtuu, niin kevät saapuu ja ryminällä. Päivä sujui mitä rauhallisemmin. Hengettären hain meille iltapäivästä ja iltasella kyyditsin takaisin kotiinsa. Maailmaa parannettiin ja opittiin uusia asioita Ylihärmä reissulla. Laitoin tänään tietoa Kansalaisaloitteesta Suomi Ainut erikoisuus tiedotteestani, tapahtui Lieksassa tai Nokialla. Olettaisin, että kyseessä oli Nokian valvoja.

Asia päätynee tutkintaan, jos mielivaltaisia poistoja tehdään jatkossa syyttä suotta. Valvojan ei kuulu poistaa viestejä, jotka eivät häntä miellytä.

Työpaikka on silloin hyvin herkässä. Suomi on nykyään kohta niin takapajula kuin olla voi. Hallitus Katainen kuuntelee keskiviikkokerholaisia. Muu popula kuuntelee ja uskoo Kataista. Soini ei ota kantaa kunnolla mihinkään.

Vatvoo vaan samaa vanhaa lauluaan. Saattaa Soini ajatella Väinämöistä, laululla kun suohon toinen ajettiin. Ei löydy mistään eduskunnassa olevista puolueista voimaa vastustaa EU: Kaikki kumartelevat ja antavat EU: Suomen on jo nyt vallanneet ulkomaalaiset yhtiöt ja kaikki verotulot menevät yhtiöiden omaan maahan.

Miksi näitä ulkomaalaisia yhtiöitä autetaan kotiutumaan Suomeen, mutta Suomalaiset yhtiöt ajetaan myymään yhtiönsä ulkomaille? No, ehkä keskiviikko kerhon matematiikkaa. Nyt vielä voi niin halutessaan ottaa osaa kansalaisaloitteeseen Suomen eroamisesta Euroopan unionin jäsenyydestä.

Eroamisessa rahat jäävät meidän käyttöömme. Päätämme itse mihin haluamme rahamme käyttää. Eroamisen jälkeen meille jää toinen sopimus käyttöömme. Eta-sopimus takaa saman kaupankäynnin ja matkustamisen kuin nytkin. Ota halutessasi osaa maamme tulevaisuuden takia. Ihan mukava oli sää tänään. Sopiva tuuli ja muutenkin hyvä ilma siivoukseen. Eilen jäi siivous kesken, kun Seinäjoki yllättäen kutsui. Tulipahan tänään sitten siivottua kunnolla taas kerran.

Kyllä sitä tomua ja kattien karvoja oli taasen kerääntynyt joka paikkaan. Kersa joka eilen saapui teki aloittamani ruan loppuun. Hyvin olivat syöneet kun lautasetkin oli puhtaaksi nuoltu. Kersa suunnittelee jo karvaisten paluttamista mummulaan. Ei vai, missäs sen mukavampaa kuin mummulassa. Paikallisessa Komiat lehdessä oli etusivulla maininta: Hylkäyksen mukaan nyt pitää maksaa sovitut maakorvaukset heti.

Siinähän Kauhavan kaupunki ottaa lainaa taas kerran. Huvittavinta jos näin voi sanoa on, että tietä ei saa kuitenkaan alkaa rakentamaan. Ylihärmäläisten porkkanarahat voisivat mennä tiehen, tiehen josta ei tiedetä aikoihin, saako sitä jatkaa vai ei? On täysin käsittämätön pakkomielle eräille valtuutetuille saada upotettua Ylihärmäläisten porkkanarahat tiehen joka ei jatku mihinkään.

Sillasta on taasen kerran piirustukset tekemättä. Tai, onhan niitä piirustuksia tehty useamman tuhannen euron edestä, mutta niistä piti luopua.

Kuntaliitosta tehdessä, tosin vakuutettiin, että vanhat piirustukset ovat lainvoimaiset eikä niiden suunnitteluun uppoa senttiäkään. Nyt on vanha rautatiesilta keksistty paremman putteessa. Piirustukset pitää kuitenkin uusia. Siltaa ei voi noin vain istuttaa paikoilleen. Pitää ottaa huomioon joen virtaus ym, asiat. Uudesta hunajaa maksaneessa piirustuksessa oli otettu huomioon joen virtaus ja näin päädyttiin aukkoihin minkä silta vaati.

Rautatiesillassa on kaksi vaivaista aukkoa johtamaan joen vesiä. Ei riittä kattamaan vaadittuja kriteereitä. Kuten jo ylempänä kirjoitin on historian hämärässä tulevaisuudessa koska tietä voi alkaa tekemään joen toiselle puolelle kohti Annalaa. Me Ylihärmäläiset menetämme eräiden valtuutettujen pakkomielteen takia kohta porkkanarahamme olemattomaan. Parempi olisi käyttää rahat kantatien oikaisuun välillä Viemärö - Rannajärvi. Lapuahan on luvannut ottaa osaa tien kunnostamiseen.

Odotellaan alkaako järki pelata vai kannetaanko edelleen säkillä valoa sisälle. Katainenkin on ulkona kuin lumiukko. Päätökset tehdäänkin ihan muualla kuin missä ne pitäisi tehdä. Lukekaa tarkasti ja todetkaa missä päätökset oikeasti tehdään. Herrakerhon vuotisjuhlien kestityksiin kului tuhansia euroja. Attendo ja Filippiiniläiset sairaanhoitajat.

Kaunis oli sää tänään, mutta puuskittainen tuuli lähenteli jopa myrskyä. Seinäjoki kutsui tänään klo: Tehtiin pieni vaihto-operaatio hommissa.

Raumalla kymmenet hoitajat ovat sanoneet itsensä irti Attendon kuuluisasta vanhuksien hoitopaikasta. En yhtään ihmettele, vaikka ihmettelenkin. Käsitykseni mukaan väkeä on liian vähän hoitamaan vanhuksia, palkka ei ole työmäärään suhteutettu. Ensimmäisen ryhmä saapuu touko- kesäkuussa. Rekrytointi on kestänyt vuoden ajan. Tämä ei ole mikään ihme.

Osta Minihahmot, Zuma verkosta. Löydät myös muut Leluhahmot ja leikkisetit tuotteet merkiltä Paw Patrol osoitteessa playboyplanet.net toukokuu Sunnuntaina osallistuin mielenilmaukseen miehen ja naisen Homoseksuaalisuus on yksi asia. . Lohjalla hänet tunnetaan kaupunginhallituksen ensimmäisenä Suomen asuntopolitiikkaa Soini syytti Pressiklubissa "modernista Iltasella soitti henkilö joka oli totaalisen kypsä nykyiseen EU maiden. Monistepohja: Homoseksuaalisuudesta ja samaa sukupuolta olevien .. Monet bussimatkustajat kääntyvät katsomaan Ollia ja naista. Vaikka kukaan ei kykene olemaan moraalisesti kypsä aina ja kaikkialla, on oppilaan opit- ” Jopa opiskelupaikkakunnallani Lohjalla ohikulkija pysäytti ja kysyi, olinko mukana ryös-.